Πολιτικά έντιμη στάση Κυριακίδη ψήφισε ενάντια στο πολιτικό του συμφέρον

Για αρκετή ώρα το θέμα της δημιουργίας  νέου στούντιο για το δημοτικό ραδιόφωνο Φερών στην δημοτική ενότητα της Τραϊανούπολης, και συγκεκριμένα στην Άνθεια, με δημιουργία υποδομών και εξοπλισμό συνολικής δαπάνης πάνω από 125.000€ απασχόλησε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Το ενδιαφέρον  και η κριτική επικεντρώθηκε κυρίως στο γεγονός ότι η πιθανή δημιουργία ενός στούντιο στην Τραϊανούπολη θα υποβάθμιζε την παρουσία του σταθμού στις Φέρες και ίσως θα αποτελούσε την αφετηρία για μελλοντική μετακίνηση του ραδιοφώνου πιο κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακούστηκαν φόβοι και για μελλοντικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων των Φερών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η άποψη του Σάββα  Δευτεραίου, με την οποία συμφώνησαν και υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ότι πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περάσει από την «πίσω πόρτα» όσα δεν μπόρεσαν και δεν τους το επέτρεψε η Αποκεντρωμένη να περάσουν με την ΔΕΚΑΔΑ. Υπενθυμίζεται  ότι ένα από αυτά ήταν και η δημιουργία στούντιο παραγωγών και WEB TV.

Διαβάστε ακόμη  ΑΜΘ: Ο Έβρος στον πάτο των εξαγωγών και οι…αναλύσεις Τοψίδη

Από την άλλη η δημοτική αρχή με εισηγητή τον κύριο Κολγιώνη προέτασσε το επιχείρημα  της αναβάθμισης  για το ραδιόφωνο κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι το είχε παραμελημένο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε από τη μεριά του ότι δεν θα κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο και ούτε θα μεταφερθεί σε άλλη έδρα.

Παρόλα αυτά το θέμα δεν πέρασε, παρά την άρον άρον επιστράτευση από την δημοτική αρχή και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κυρίου Αραμπατζή σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο κύριος Αραμπατζής μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί στο δημοτικό συμβούλιο και παρευρέθηκε μόνο κατά τη διάρκεια της ψήφισης αυτού του θέματος και για σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ τίμια θεωρείται και η στάση του δημοτικού συμβούλου Τραϊανούπολης που καταψήφισε το θέμα κόντρα στο πολιτικό του συμφέρον.