Με ελλείψεις καθηγητών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στον Έβρο, όπως ανέφερε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή των Χάρη Κανταρίδη και Γιάννη Βαβαλικούδη“Πρωινή Περιπολία”η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Ελένη Πλακωτή. 

Περιμένοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και 128 προσλήψεις αναπληρωτών ωστόσο παρόλα αυτά τα κενά είναι πολλά, όπως ανέφερε η κ. Πλακωτή, καθώς υπήρξαν και αρκετές παραιτήσεις. Σήμερα το πρωί δηλώθηκαν οι κενές θέσεις και το πιθανότερο είναι ότι ήδη από την Παρασκευή θα προσέλθουν οι πρώτοι αναπληρωτές προς κάλυψή τους. Στόχος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου είναι όλα τα κενά στα σχολεία του Έβρου σταδιακά θα καλυφθούν από αναπληρωτές (καθώς αναμένεται και η νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών) ενώ το νησί της Σαμοθράκης αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες όπως δήλωσε η κ. Πλακωτή. Τέλος για τις ευπαθείς ομάδες που εργάζονται από το σπίτι η κ. Πλακωτή ανέφερε πως ειδικά φέτος υπάρχει μέριμνα και για πρώτη φορά θα γίνουν ειδικές τρίμηνες προσλήψεις.

Διαβάστε ακόμη  Συγκέντρωση για την παραμονή της νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Εντωμεταξύ, όπως προκύπτει από έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, μέριμνα δεν υπήρξε εγκαίρως ούτε για το ειδικό δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, αφού  λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών το σχολείο θα λειτουργεί με μειωμένο ωράριο. Συγκεκριμένα, 2 μέρες τη βδομάδα οι μαθητές θα αποχωρούν 12.25 και 3 μέρες 11.45, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προλήψεις…