Πόλος έλξης» για τα σχολεία το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται ότι είναι η ζήτηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, γεγονός που ως αποτέλεσμα έχει να έχουν καλυφθεί όλες σχεδόν οι διαθέσιμες ημερομηνίες έως και τον Ερχόμενο Μάιο – Στο μουσείο έχουν σταλεί για συντήρηση και μελέτη τα νέα ευρήματα που ήρθανε στο φως στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Σε «Πόλο έλξης» για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, έχει μετατραπεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, η μόνιμη έκθεση του μουσείου εγκαινιάστηκε στις 25 Ιουνίου 2022. Εντυπωσιακό είναι ό,τι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες, είχε δεχθεί πάνω από 2.000 επισκέπτες, καθιστώντας το σε έναν χώρο πολιτισμού υψηλής δυναμικής.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, έχει επιμεληθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια, κοινοποιήθηκαν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και οργανώθηκαν οι πρώτες επισκέψεις σχολείων, όλων των βαθμίδων, από όλο το νομό. Μέχρι και σήμερα, τα προγράμματα έχουν γίνει ανάρπαστα και για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλες οι ημερομηνίες. Έτσι, το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει καταφέρει να αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα πολιτισμού και ιστορίας για εκατοντάδες μαθητές κάθε ηλικίας.

Διαβάστε ακόμη  Αναβολή στη δίκη για τις ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος στους δήμους Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης

Υπό μελέτη και συντήρηση τα νέα ευρήματα

Σχετικά με τα νέα ευρήματα που ήρθανε στο φως στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, κατά την διάρκεια των εργασιών για το έργο του φυσικού αερίου, η κα Παρδαλίδου σημειώνει ότι «ολοκληρώθηκαν οι σωστικές ανασκαφές, ενώ έχει γίνει η αφαίρεση και μεταφορά τους στο Μουσείο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μελέτης και συντήρησής τους».

Το μόνο βέβαιο, προς το παρόν, είναι ότι πρόκειται για τάφους, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη η χρονική προέλευσή τους, πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες από τους αρχαιολόγους.

Τα ευρήματα προς το παρόν, θα αποθηκευτούν στο Μουσείο και δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδια του μουσείου, να ενταχθούν σύντομα στην άμεση συλλογή του, εκτός και αν, διοργανωθεί στοχευμένα κάποια έκθεση, που να αφορά συγκεκριμένα αυτά τα νέα ευρήματα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα gnomionline