Αδιανόητες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Ο Υπουργός, που συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερείαρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και το διοικητικό δίδυμο του Οργανισμού Λιμένα Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου, πρέπει να φούσκωσε από αυτοπεποίθηση, τόσο από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι τοπικοί φορείς, όσο και για τόσο καλά λόγια με τα οποία τον «έλουσαν»!

Ο πρόεδρος του ΟΛΑ τον χιλιοευχαρίστησε επειδή «απελευθέρωσε το λιμένα από βάρη 3 δεκαετιών» αλλά και για τη γενικότερη συμβολή του στην πορεία  αξιοποίησης του λιμένα. Πρώτον, αυτή είναι η δουλειά του, δεύτερον αν δεν την έκανε αυτή τη δουλειά, πώς θα έμπαινε πωλητήριο στο λιμάνι, πώς θα δίνονταν γη και ύδωρ στον επερχόμενο ιδιώτη επενδυτή;

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αφού έκανε λόγο για «έκδηλο ενδιαφέρον στελεχών της κυβέρνησης» για την περιοχή, κρίνοντας από τις δύο πρόσφατες επισκέψεις υπουργών, ευχαρίστησε τον κ. Σταϊκούρα για τη «χρηματική ροή των  έκτακτων χρηματοδοτήσεων» για τα έργα αποκατάστασης και τις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το Δήμο μας τον περασμένο χειμώνα. Ότι δηλαδή θα μπορούσε να  μη τα δώσει ή να τα έδινε κάπου αλλού, αλλά επειδή είναι μεγάλη καρδιά τα έδωσε σ’ εμάς; Για ποιο λόγο ακριβώς οι τόσο θερμές ευχαριστίες για τα αυτονόητα; Συνεχίζοντας, ο κ. Ζαμπούκης είπε πόσο χάρηκε που άκουσε  από τα χείλη ενός τεχνοκράτη να αναγνωρίζει το πρόβλημα με το υποκατάστημα της Εθνικής στις Φέρες, πρωτίστως ως εθνικό, και  μετά ως τεχνοκρατικό. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Διαβάστε ακόμη  Το 68% των φοιτητών του ΔΠΘ έχει εμβολιαστεί

Τέλος, είχαμε και τους 3 βουλευτές, σε ένα ρεσιτάλ αποθέωσης του Υπουργού, το οποίο ταυτόχρονα ήταν κι ένας άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα ευχαριστήσει πιο ένθερμα τον κ. Σταϊκούρα. Ευχαριστούμε που απαντάει στις ερωτήσεις που καταθέτουμε (είναι υποχρεωμένος), που δίνει λύσεις στα προβλήματα (αυτό καλύτερα να το κρίνει ο κόσμος) κτλ κτλ.

Αξίζει πάντως να πούμε πως όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν μετά τη δήλωση του Υπουργού και μετά από τις διαρκείς παραινέσεις του κ. Σταϊκούρα να μιλήσουν όλοι! Μάλλον κάτι… ψυχανεμίστηκε περί αποθέωσης και δείτε πόσο μέσα έπεσε!

Ελπίζουμε στη σύσκεψη με τους οικονομικούς φορείς που ακολούθησε στο Νομαρχείο να άκουσε και κανένα πρόβλημα, παράπονο ή κριτική. Εκτός πια κι αν εμείς ζούμε στη μαύρη πλευρά του Μάτριξ, και στην άλλη εκδοχή του κόσμου, που ζουν εκείνοι, είναι όλα υ π έ ρ ο χ α ! Εκτός κι αν δεν υπάρχει τόση ανεργία και φτώχεια γύρω μας και την έχουμε μόνο ονειρευτεί! Και στο τέλος, να πούμε κι αυτό: Είναι καλό να αναγνωρίζεις τη βοήθεια του άλλου και να αποδίδεις εύσημα, όπου αυτό είναι αναγκαίο, αλλά, το να λιβανίζεις ατέρμονα και σχεδόν άνευ λόγου τον οποιονδήποτε, καταντά αστείο και σίγουρα αντιπαραγωγικό.