Παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων, αλλά και του Αρχιεπισκόπου, κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό και επιμένουν να διακινδυνεύουν και τη δική τους ζωή και υγεία, αλλά και των άλλων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ οι λειτουργίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και οι  εκκλησίες είναι ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή, πενήντα άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής σε παράνομη λειτουργία σε εκκλησία της Ξάνθης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες δεν αρκέστηκαν στον εκκλησιασμό αλλά φρόντισαν να κοινωνήσουν. ΄Έγιναν αντιληπτοί κατά την έξοδό τους από το Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Χρύσα, όταν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που επενέβη αλλά δεν πρόλαβε να εντοπίσει τους συμμετέχοντες.  Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί τόσο για τις αρχές όσο και την τοπική Μητρόπολη, ο ρόλος του εφημέριου, όπως αναφέρει το tvxs.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε από θρησκευόμενους που ανέφεραν σε αναρτήσεις τους ότι δεν είναι ζήτημα πίστης αλλά στοιχειώδους λογικής και δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, στην περιοχή επικρατούσε την Κυριακή τρομερή κακοκαιρία  με χιονόνερο και θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν μέχρι και τα 10 μποφόρ, ξηλώνοντας αρκετά δέντρα στην πόλη και προκαλώντας την ανατροπή πολλών φορτηγών στους δρόμους.