Πόρισμα Διακομματικής: Ένας χρόνος από την ψήφισή του στη Βουλή, ένας χρόνος κοροϊδίας

Φωτογραφία: militaire.gr

Η Διακομματική Επιτροπή της Θράκης συστάθηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 30 Ιουλίου 2020. Βασικός της στόχος ήταν να αξιολογήσει τις ανάγκες της ακριτικής περιοχής της Θράκης, με στόχο την τελική κατάθεση ενός πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις προς την πολύ-επίπεδη ανάπτυξη της Θράκης, την δημιουργία θέσεων εργασίας, ενός ανταγωνιστικού οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου, μέσω της αξιοποίησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Το πόρισμα παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από την πρόεδρο της Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022.

Έλεγε τότε στην ΕΡΤ ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης: «Στην ουσία έχουμε έναν οδηγό, ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της Θράκης… Όλα τα Υπουργεία θα πρέπει να συντονισθούν στην κατεύθυνση υλοποίησης του και αν γίνει αυτό τότε ο Έβρος και η Θράκη θα βγουν κερδισμένοι».

Από την άλλη, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος δήλωνε στον maximum FM, «To πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης είναι πλήρως αναπτυξιακό, δημιουργικό και υλοποιήσιμο».

Ένα χρόνο μετά την ψήφισή του, τι έχει εφαρμοστεί από τις 135 σελίδες και τις 85 προτάσεις του πορίσματος, το οποίο είχε… διατάξει να ετοιμαστεί άμεσα ο κύριος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του είχαν καταθέσει οι Μητροπολίτες της Θράκης…;

Ρωτήθηκε, άραγε, από κάποιο στέλεχος της ΝΔ (τα θέλουμε και τα λέμε; ) από κάποιον πολίτη ή δημοσιογράφο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Εβρο, μεταξύ χαριεντισμών και χειροκροτημάτων; Ή μήπως και αυτό το καημένο το πόρισμα θα το πάρει το ποτάμι της αριστείας και της επιτελικότητας και δεν θα ξανακούσουμε ποτέ ξανά γι’ αυτό…;

(Το πιο πιθανό, βέβαια είναι σε ένα χρόνο από τώρα, δημοσιογράφοι να ρωτάνε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εφάρμοσε ακόμη το πόρισμα της Διακομματικής…)