Σκέφτεστε να διευρύνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στο Διαδίκτυο με τη δημιουργία ενός e-shop, ώστε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Η πρώτη κίνηση που χρειάζεται να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση είναι να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας. Σε δεύτερο χρόνο είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε με το «χτίσιμο» της ψηφιακής σας παρουσίας στα social media αλλά και τη διαφημιση Adwords.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε μια καλή αρχή, δείτε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο στάδιο κατασκευής του site της επιχείρησής σας.

Αναζητήστε επαγγελματικά sites που σας αρέσουν

Με μια λεπτομερή αναζήτηση στο Ίντερνετ θα καταφέρετε να εντοπίσετε χιλιάδες ιστοσελίδες που ταιριάζουν στο είδος της επιχείρησής σας και βρίσκονται κοντά στο προσωπικό σας γούστο. Κρατήστε σημειώσεις ώστε να θυμάστε ποια στοιχεία τους σας έκαναν εντύπωση ή σας βοήθησαν στην πλοήγησή σας ως χρήστης και κάνετε ύστερα, ένα σχεδιάγραμμα για να εξηγήσετε στους επαγγελματίες πώς φαντάζεστε τον σχεδιασμό του site σας.

Ζητήστε να σας φτιάξουν μια οπτικά «καθαρή» ιστοσελίδα

Είναι σημαντικό να παρέχετε στους χρήστες που επισκέπτονται το site της επιχείρησής σας μια ξεχωριστή εμπειρία πλοήγησης, χωρίς να αποσπάτε την προσοχή τους με banners, κουμπιά και pop-ups. Ζητήστε να μειωθούν όσο το δυνατόν οι οπτικοί περισπασμοί καθώς μπερδεύουν τους χρήστες και επιβαρύνουν τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας. Επιλέξτε έναν οπτικά ελαφρύ σχεδιασμό για το site της επιχείρησής σας και εστιάστε στα πιο σημαντικά σημεία.

Διαλέξτε επιλεκτικά τα call-to-action κουμπιά

Τα πολλά «κουμπιά» call-to-action, εκείνα δηλαδή που προτρέπουν τους χρήστες να προχωρήσουν σε μία ενέργεια όπως για παράδειγμα «Αγοράστε τώρα!», υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική της ιστοσελίδας. Προτιμήστε να αφήσετε κενά λευκού και ελεύθερους χώρους στο νέο site και προσπαθήστε να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες ανάλογα με τους στρατηγικούς στόχους. Τοποθετήστε το πιο σημαντικό call-to-action κουμπί σε μια ελκυστική θέση για τα μάτια των χρηστών και θα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτυγχάνει τον λόγο της τοποθέτησής του.

Συντάξτε πρωτότυπο και χρηστικό περιεχόμενο

Από μόνη της η εμφάνιση του site δεν αρκεί για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε πρωτότυπο, ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να βρουν λύσεις και πληροφορίες σχετικές με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Φροντίστε τα κείμενα να είναι απλά και κατανοητά και προσπαθήστε να ενημερώνετε το site σας συστηματικά και να προσθέτετε άρθρα που σχετίζονται με την επιχείρησή σας, με νέα και συμβουλές που θα ήθελαν οι χρήστες να μάθουν.

Μεριμνήστε εξίσου για τη mobile έκδοση του site

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες πλοηγούνται στο Ίντερνετ από κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας. Γίνεται αντιληπτό επομένως, πως η ιστοσελίδα που κατασκευάζετε για την επιχείρησή σας είναι παραπάνω από απαραίτητο να είναι άρτια από αισθητική άποψη και λειτουργική τόσο για desktops όσο και για φορητές συσκευές. Δεν θέλετε να χάνετε πελάτες μόνο και μόνο επειδή «σερφάρουν» από το κινητό τους!