Εκδόθηκε στις 5 Απριλίου η Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, με την οποία καθορίζεται το “ταβάνι” των εκλογικών δαπανών ανά Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και ανά Συνδυασμό για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Τα ανώτατα όρια προκύπτουν με βάση τους συντελεστές που ορίζονται στην παρ.2β του αρ.7 του ν.3870/2010 και με τον πληθυσμό κάθε εκλογικής περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι δεδομένου του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, ως πληθυσμός, εννοείται ο μόνιμος πληθυσμός, όπως εμφανίζεται στα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής (2011), ρύθμιση η οποία ισχύει για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.

Η Απόφαση αποτελείται από λεπτομερείς Πίνακες, που εκτείνονται σε 50 σελίδες και προσδιορίζουν το ανώτατο όριο δαπανών ανά Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο σε κάθε μία Δημοτική Ενότητα της Χώρας.

Διαβάστε ακόμη  Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ κατά κυβέρνησης για το νομοσχέδιο Γκάγκα

Ενδεικτικά, στη δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης, ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, μπορεί να ξοδέψει για τις εκλογικές του δαπάνες, μέχρι 2.500 ευρώ και 1.500 ευρώ για κάθε υποψήφιο στις δημοτικές κοινότητες Φερών και Τραϊανούπολης. Το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε συνδυασμού, όπως ορίζεται στην απόφαση Χαρίτση, διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών κάθε δήμου ως εξής: α) Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από μία έως τρεις, όπως είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.