Πόσο κόστισε, τελικά, η συναυλία της Josephine;  Δύο ξεχωριστές αποφάσεις, δύο διαφορετικά ποσά

Μία σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το τελικό ποσό που κόστισε στους δημότες της Αλεξανδρούπολης η συναυλία της Josephine, ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Από τη μία, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στην οποία αναφέρεται το ποσό των 21.700 ευρώ. Για την συγκεκριμένη απόφαση, υπάρχει μάλιστα και η αντίστοιχη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης με ποσό 21.700. Να τονίσουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά αν η πράξη αυτή έχει ανακληθεί, ως είθισται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από την άλλη, με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση Δημάρχου, αυτή τη φορά, με απευθείας ανάθεση για τη συναυλία στην εταιρεία του Νίκου Γεωργιάδη και ποσό 14.880 ευρώ. Για το ποσό αυτό υπάρχει χρηματικό ένταλμα, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια την επομένη της συναυλίας, όπερ σημαίνει ότι τα 14.880 ευρώ, είναι και το ποσό που (μάλλον) πληρώθηκε στον καλλιτέχνη και τη διοργανώτρια εταιρεία. 

Διαβάστε ακόμη  Η «πεντάδα» των εξοπλισμών και ο Χατζηδάκης - Τα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Θα μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρο το θέμα για τους πολίτες που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες με τις αποφάσεις, τις αναλήψεις υποχρέωσης και τα χρηματικά εντάλματα.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δεν αρέσκεται να απαντά δημόσια, παρά για ελάχιστα ζητήματα. Πιστεύουμε, όμως, πως για το συγκεκριμένο θέμα, που πολύ έχει σχολιασθεί και όχι αδίκως, οφείλει μία απάντηση, όχι σ’ εμάς, αλλά στους δημότες, με την οποία θα εξηγεί πού οφείλεται αυτό το… μπέρδεμα με τα ποσά. Αναμένουμε.