Πόσο μας κόστισε η ανακήρυξη Δένδια σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης;

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε ως προσκεκλημένος του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από απόφαση που έλαβε πριν λίγους μήνες, για την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Δένδιας, στην ομιλία του στο δημοτικό θέατρο, αναφέρθηκε στα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου τον Μάρτιο του 2020 τα οποία χαρακτήρισε “υβριδική απειλή” και σημείωσε: «…Και την περίοδο εκείνη η Θράκη, ο Έβρος, η Αλεξανδρούπολη, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά ανέδειξαν το προφανές. Ότι η Ευρώπη ξεκίνα εδώ. Ότι εδώ ξεκινάει ένας χώρος δικαίου, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας, τελικά, της ίδιας της ιδέας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Και αυτές τις θεμελιώδεις αρχές η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, τα κόμματα, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει καμία πρόθεση να θέσει υπό διαπραγμάτευση».

Ενώ συνέχισε: «Η πόλη σας -μου επιτρέπετε από δω και πέρα να λέω η πόλη μας- έχει ένα λαμπρό μέλλον. Συνομιλεί με την ευρύτερη περιοχή, συνομιλεί με τους οδικούς άξονες, συνομιλεί με τις θαλάσσιες επικοινωνίες συνομιλεί με τις ενεργειακές διασυνδέσεις συνομιλεί, όμως, και με την ιστορία, ενσωματώνει το λαμπρό παρελθόν της, κινείται προς ένα λαμπρότερο μέλλον. Ελπίζω από καρδιάς ότι αυτό που συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη σήμερα, στην πραγματικότητα αποτελεί προβολή του μέλλοντος της πατρίδας μας. Μιας πατρίδας που επιδιώκει την ειρήνη με όλους, τη συναντίληψη με όλους, την αλληλοκατανόηση αλλά πάνω σε ένα σαφές, διακριτό, διακεκριμένο, καθαρό πλαίσιο. Το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το πλαίσιο της Δημοκρατίας, το πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Διαβάστε ακόμη  Ψήφισμα υπέρ της Παλαιστίνης φέρνει στο ΠΣ ΑΜΘ η«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Πόσο όμως κόστισε στους δημότες της Αλεξανδρούπολης η συγκεκριμένη εκδήλωση, σύμφωνα με τουλάχιστον με τις αποφάσεις δαπανών που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια;

Για αναμνηστικό δώρο: 310 ευρώ

Για ανθοστολισμό: 248 ευρώ

Για ήχο & φώτα: 992 ευρώ

Για έντυπο υλικό: 434 ευρώ

Σύνολο: 1.984 ευρώ