Πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφοράς της AHEPA, “AHEPA Relief Museum, στο ιστορικό κτίριο του ΠΙΚΠΑ Αλεξανδρούπολης. 

Η ιστορία μια πόλης δεν προσδιορίζεται μόνο από τους ανθρώπους και τα γεγονότα αλλά και από τα κτίριά της.

Προχθές πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφοράς της AHEPA, “AHEPA Relief Museum, στο ιστορικό κτίριο του ΠΙΚΠΑ Αλεξανδρούπολης. 

Το κτίριο είχε παραδοθεί ως βοήθεια στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης πριν από 74 χρόνια, με σκοπό να στεγάσει τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. 

Με τη συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης το υφιστάμενο κτίριο αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκε, με σκοπό στο εσωτερικό του να δημιουργηθούν χώροι στους οποίους θα εκτίθεται η ιστορία και η συνεισφορά των AHEPA στην Ελλάδα. 

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ΜΜΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Την ίδια ημέρα , νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Ύπατο Κυβερνήτη της AHEPA Jimmy Kokotas, τον Κυβερνήτη της AHEPA στην Ευρώπη Ιωάννη Μητσόπουλο, τον Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το τοπικό μέλος AHEPA Κώστα Χαβιάρα, με τους οποίους είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Αλεξανδρούπολη που αλλάζει και εξελίσσεται.