Πικρία για τη μη πρόσκλησή του στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης με μαθητές σχολείων έξι χωρών, στο πλαίσιο προγράμματος του Erasmus για την προσβασιμότητα, εκφράζει ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Ευθυμιάδης, υποστήριξε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μη προσβάσιμη πόλη για άτομα με αναπηρία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι νομίζουν ότι η προσβασιμότητα είναι μια ράμπα στο πεζοδρόμιο ή μια θέση παρκινγκ οχήματος ΑΜΕΑ, αγνοώντας ότι το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο και κάποιοι το αγνοούν».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην  πρόσφατη  επίσκεψη μαθητών από σχολεία έξι χωρών, σημείωσε ότι «ενώ ήρθαν σχολεία από Ευρωπαϊκές χώρες για να συζητήσουν για την προσβασιμότητα, ο Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου δεν προσκλήθηκε και δεν συμμετείχε στη συνάντηση, παρότι γνωρίζει πολύ περισσότερα από πολλούς άλλους για το συγκεκριμένο ζήτημα». Να σημειωθεί ότι ο νομαρχιακός σύλλογος των Ατόμων με Αναπηρία εκπροσωπεί σε όλο τον Έβρο 1.600 άτομα και λειτουργεί με γραφεία του, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.

Διαβάστε ακόμη  ΣυνεχίΖΩ: "Η πρόληψη πάει παντού"