Πρόεδρος εστίασης Αλεξανδρούπολης, Νίκος Γεωργιάδης. Είμαστε πανέτοιμοι να ανοίξουμε.

«Μετά από έξι μήνες όπου παρέμειναν κλειστά τα καταστήματά μας λόγω της πανδημίας covid-19 είμαστε πανέτοιμοι να επαναλειτουργήσουμε στις 3 Μαΐου», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της εστίασης Αλεξανδρούπολης, Νίκος Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να τηρήσουν όλοι οι επαγγελματίες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «θα πρέπει να θωρακίσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς καθόλου μέτρα για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα σπασμένα όλης της χρονιάς που χάσαμε», ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους επαγγελματίες της εστίασης 30-39 χρόνων των οποίων η πλατφόρμα εμβολιασμού ανοίγει σήμερα, να εμβολιαστούν.

Διαβάστε ακόμη  Για λαϊκισμό κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ - Βελόπουλο ο «διακινητής» fake news Δερμεντζόπουλος

Όσον αφορά τους ΚΑΔ οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία καφέ-μπαρ που εξαιρούνται από το άνοιγμα στις 3 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως υπάρχει ένα “αλαλούμ”. «Ανοίγαμε και δε συνδεόταν ποτέ η άδεια λειτουργίας με τον ΚΑΔ που είχαμε για φορολογικούς λόγους», είπε, και πρόσθεσε: «Πολλοί ΚΑΔ εμπλέκονται με την εστίαση -περίπου 60-70- άλλοι είναι μπαρ, άλλοι αναψυκτήρια ή παραδοσιακά καφενεία, υπήρχε σύγχυση με έναν συγκεκριμένο κωδικό ο οποίος είχε εξαιρεθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική διευκρινιστική απόφαση για το άνοιγμα αυτών των καταστημάτων στις 3 Μαΐου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τη Μ. Πέμπτη.

Ερτ Ορεστιάδας