Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου /Δυστυχώς για μια ακόμη φορά όλα ξεχνιούνται, χειροκροτήματα, χτυπήματα στην πλάτη και ευχαριστήρια.

Την προσωπική του άποψη για το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. 

Προβληματισμένος και ιδιαίτερα απογοητευμένος που όλα τελικά ξεχνιούνται όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος κυρίως στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 και το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών σήμερα από την κυβέρνηση, την δημιουργία ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, οι ροές συνεχίζονται κ.α Και τελικά αναρωτιέται : “τελικά ο Έβρος πέφτει; τελικά ο Έβρος είναι ψηλά;”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γιαλαμά. 

“Καλημέρα και καλή εβδομάδα.. Βυθισμένος στις σκέψεις μου για τον τόπο που μεγάλωσα, για τον τόπο που ζω για τον τόπο που αγαπώ για τον Έβρο μας. Πριν περίπου ενάμιση χρόνο γίναμε πρωταγωνιστές και μάρτυρες μιας καθοδηγουμενης από την γείτονα χώρα μαζικής εισβολής. Τα καταφέραμε όλοι μας καθώς γίναμε μια μεγάλη γροθιά και κερδίσαμε την μάχη για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας. Ο υβριδικός πόλεμος όμως συνεχίζεται, όταν επιθυμούν οι “γείτονες” μας να ανοίξουν την κάνουλα οι ροές είναι συνεχόμενες και δυστυχώς αν και με πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορα μας τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ικανοποιητικα. Βήματα για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας έγιναν και γίνονται ναι μεν αργά αλλά σταθερά. Το έπος των Καστανεων τελείωσε με πολλά χειροκρότημα, με “χτυπήματα” στην πλάτη και στο τέλος με ευχαριστήρια μηνύματα.. Και μετά;;; μετά ξεκίνησαν τα άλλα “χτυπήματα” για τον τόπο μας, βλέπε επικείμενη επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακιου και το κερασάκι στην τούρτα το άνοιγμα του Τελωνείου στις Καστανιες. Εκεί που τα χημικά, οι πέτρες οι συνεχόμενες προκλήσεις ήταν καθημερινές για πολλές εβδομάδες.. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φορά όλα ξεχνιούνται.. Και αναρωτιέμαι: τελικά ο Έβρος πέφτει;; τελικά ο Έβρος είναι ψηλά;;
ΥΓ Ας γίνουμε και πάλι μια γροθιά και ας στηρίξουμε την τοπική αγορά. Το κατάστημα ένδυσης, το κατάστημα εστίασης όλα τα καταστήματα των δικών μας ανθρώπων. Τώρα μας χρειάζονται αυτοί και πρέπει να τους ενισχύσουμε. Πολλοί από εμάς και βάζω και μένα έχουμε κάνει στο παρελθόν τα ψώνια μας στην “γείτονα” χώρα.. Τώρα απλά με τα γεγονότα του Μαρτίου, με τις συλλήψεις των στρατιωτικών με τις καθημερινές κατά διαστήματα προκλήσεις απλά μόνο στην σκέψη ντρέπομαι.. “Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος…””.