Η κυβέρνηση που έκανε ό,τι μπορούσε για να απαξιώσει την καλλιέργεια τεύτλων, τόσο στον Έβρο, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, βάζοντας οριστικό λουκέτο στα εργοστάσια ζάχαρης και οδηγώντας μία ολόκληρη χώρα να έχει στα ράφια της ζάχαρη από το εξωτερικό, θέλει ξαφνικά να αναβιώσει την τευτλοκαλλιέργεια και να «αναστήσει» τα εργοστάσια!
Όπως διαβάζουμε στην ΕΡΤ, το αίτημα επαναλειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή οι δύο άνδρες. Ο κ. Παπαθανάσης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να επισκεφθεί την περιοχή και να πραγματοποιήσει αυτοψία στο εργοστάσιο, αλλά και να έχει επαφές με εκπροσώπους ομάδων αγροτών που επί δεκαετίες υπήρξαν τευτλοκαλλιεργητές. Πρόσθεσε επίσης πως αποτελεί κυβερνητική στόχευση η επαναλειτουργία του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας (!!!!!), ώστε να επανέλθει η καλλιέργεια τεύτλου και η κατεργασία της παραγωγής σε επίπεδο ΑΜΘ να γίνεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Από την πλευρά του, ο κ. Δημοσχάκης υπογράμμισε ότι τα τεύτλα ήταν από τις πιο δυναμικές και καλά οργανωμένες καλλιέργειες στον Έβρο, με εξοπλισμό και υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες παραγωγής του αγροτικού προϊόντος.

Διαβάστε ακόμη  Φωτιά Θάσος: Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς. Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση στα Κοίνυρα - Δυο Τραυματίες