Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να αποστείλουν στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επανέλθει η κανονική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kavalanews.gr, θα μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Την απόφαση της επιστροφής στις δια ζώσης συνεδριάσεις χαιρέτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 30/8 η πρώην Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Όπως τόνισε, τελευταία το δημοτικό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις χωρίς να ξέρει ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι παρόντες και ποιοι απόντες λόγω των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων.

Διαβάστε ακόμη  Το 68% των φοιτητών του ΔΠΘ έχει εμβολιαστεί

Μετά την απόφαση Βορίδη και το παράδειγμα του Δήμου Καβάλας, αναμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.