Πρώην Χρυσαυγίτης ο δικηγόρος του Ζαμπούκη στην αγωγή του κατά Μιχαηλίδη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοσιεύσαμε την Πέμπτη το θέμα με την αγωγή που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη, επειδή «τόλμησε» να καταγγείλει την αυθαιρεσία ενός καταστήματος εστίασης που ανήκει στην οικογένεια στελέχους της δημοτικής αρχής. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαμπούκης, επιλέγοντας να ποινικοποιήσει ακόμη μια φορά την πολιτική ζωή της πόλης, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση (!) κατά του κ. Μιχαηλίδη που είχε καταγγείλει ότι στον πεζόδρομο της Σουλίου, γινόταν εργασίες «ξηλώματος» σε παρτέρι πρασίνου, με σκοπό να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα από παρακείμενη καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ, Μπάμπη Μιχαηλίδη. Ο Παύλος Μιχαηλίδης έδωσε στη δημοσιότητα και τα έγγραφα από την αυτοψία της Πολεοδομίας που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς του. (περισσότερα για το θέμα εδώ).

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο δικηγόρος που συνέταξε και κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης την αγωγή του κ. Ζαμπούκη και θα τον εκπροσωπήσει στο Δικαστήριο, είναι ο γνωστός ακροδεξιός Ηλίας Ηλιακόπουλος, πρώην μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές του 2014.Επιπλέον ο Ηλίας Ηλιακόπουλος ήταν και ιδεολογικός καθοδηγητής των μελών του ναζιστικού κόμματος και περιόδευε σε πόλεις της Ελλάδας κάνοντας προπαγανδιστικές ομιλίες σε στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης αναλάμβανε συνήγορος υπεράσπισης σε δίκες στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή, λόγω των διαφορών του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή, δεν «ξεπλένουν» το πολιτικό του παρελθόν και την πολιτική πορεία του καθώς μέχρι και σήμερα, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ που του δίνουν βήμα, εκφράζει τις ακροδεξιές απόψεις του και τις επικίνδυνες εθνικιστικές ιδέες του

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Είναι απορίας άξιο, και πολύ περίεργο θα λέγαμε, πώς ένας Δήμαρχος που εκλέχθηκε με την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και την στήριξη κάποιων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσιάζεται ως δημοκράτης και προοδευτικός, και ο οποίος είναι δικηγόρος και διετέλεσε και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των 100 και πλέον δικηγόρων της Αλεξανδρούπολης, επέλεξε για δικηγόρο έναν ακροδεξιό, πρώην μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Να φανταστούμε ότι οι κυρίες Φώφη Γεννηματά και Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, οι κύριοι Γιώργος Κιζιρίδης, Νίκος Ραπτόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Απόστολος Φωτιάδης, Γιώργος Αλεξανδρής και τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι κύριοι Δημήτρης Λαζόπουλος και Γιώργος Καΐσας που στηρίζουν τη δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, θα αισθάνονται πολύ περήφανες και περήφανοι για τις επιλογές του κ. Ζαμπούκη.Και επειδή θα βγουν οι συνήθεις «γνωστοί – άγνωστοι» να μας πουν ότι είναι δικαίωμα του κ. Ζαμπούκη να επιλέξει όποιον δικηγόρο επιθυμεί, να προλάβουμε να απαντήσουμε πριν τα «παπαγαλάκια λαλήσουν» ότι ο κ. Ζαμπούκης δεν είναι ένας απλός πολίτης αλλά Δήμαρχος και οι πράξεις του και οι επιλογές του έχουν πολιτική διάσταση. Και θα το πούμε ξεκάθαρα… Είναι ντροπή και μεγάλη προσβολή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και ωμή πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των δημοτών, να εκπροσωπείται ο Δήμαρχος από έναν πρώην Χρυσαυγίτη με φασιστικές αντιλήψεις.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2020/09/blog-post_41.html#ixzz6YZXwlF6R 
Alexandroupoli Online