Προκλητικός εμπαιγμός Αυγενάκη  – Κελέτση εις βάρος των πυρόπληκτων αγροτών του Έβρου

Με αστείες και προκλητικές δικαιολογίες η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμπαίζει τους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου. Ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, το απόγευμα της Κυριακής, έστησε για ώρες τους αγρότες που τον περίμεναν με τα τρακτέρ τους έξω από ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, με τον Υφυπουργό Σταύρο Κελέτση να παρεμβαίνει δήθεν πυροσβεστικά με μία δήλωση που προκαλεί τη νοημοσύνη των ευλόγως αγανακτισμένων αγροτών.

Σύμφωνα με τους αγρότες του Έβρου, η συνάντησή τους με τον υπουργό ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Ο κύριος Αυγενάκης από το μεσημέρι βρισκόταν σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγών στην Κομοτηνή, από όπου στη συνέχεια θα μετέβαινε στην Αλεξανδρούπολη για την εν λόγω συνάντηση. Ωστόσο,  ο Υπουργός έφτασε αργά το απόγευμα στον Έβρο και μετέβη κατευθείαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να αναχωρήσει για την Αθήνα, προκαλώντας την οργή των αγροτών που με τα τρακτέρ τους έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να τον συναντήσουν. Εκεί, σαν να μην έφτανε η πολύωρη αναμονή και η απόρριψη από τον κύριο Αυγενάκη, ήρθαν αντιμέτωποι και με αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου. Αυτό είναι το «μεγάλο ενδιαφέρον» και η «διαρκής προσπάθεια» για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ένας Υπουργός να στήνει για ώρες τους ανθρώπους αυτούς, που αγωνιούν για την επιβίωση τους, που ζητούν απαντήσεις και λύσεις για τα οικονομικά τους αδιέξοδα. Που το μεγαλύτερο μέρος τους εμπιστεύτηκε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό είναι το ευχαριστώ της κυβέρνησης, αυτό είναι το αδιάκοπο ενδιαφέρον της.

Η προσπάθεια του κυρίου Κελέτση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ήταν φιλότιμη, ωστόσο αντί να κατευνάζει τα πνεύματα, μάλλον προκαλεί περισσότερη αγανάκτηση. Για τον κύριο Κελέτση, δεν είναι μόνο ότι οι αγρότες κατάλαβαν λάθος ότι θα τους συναντούσε ο Υπουργός, το ίδιο συνέβη και με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία μετέδιδαν… ανακρίβειες.  Εξάλλου, η συνάντηση στην Κομοτηνή κράτησε περισσότερο και το πρόγραμμα του Υπουργού ήταν … σφιχτό. Ακόμη κι εάν η συνάντηση όντως ήταν μόνο.. στο μυαλό των αγροτών, ο κύριος Αυγενάκης έπρεπε να αλλάξει το σφιχτό του πρόγραμμα και να πάει να τους ακούσει. Αυτό κάνει ένας Υπουργός που πραγματικά ενδιαφέρεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Εντωμεταξύ, ο κύριος Κελέτσης, κλείνει τη δήλωσή του με το εξής συμπέρασμα:

«…Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό».

Η αλήθεια για το φιάσκο της Κυριακής είναι μόνο μία και την κατέχει μόνο ο κύριος Κελέτσης… Όλα τα άλλα είναι συνωμοσίες και προπαγάνδα…

Η δήλωση Κελέτση

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης.

Διαβάστε ακόμη  37.200 ευρώ για τουριστική έκθεση δίνει ο Τοψίδης - Τι έλεγε προεκλογικά

Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή.

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει στην πράξη τη διάθεσή της για διάλογο με διαδοχικές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό.

Οργή και από ΠΑΣΟΚ Έβρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για τον μεγαλύτερο εμπαιγμό που έχουν υποστεί οι αγρότες του νομού μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Την Κυριακή 11/2 γίναμε θεατές του μεγαλύτερου εμπαιγμού εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου του νομού μας. Σε προγραμματισμένη και προκαθορισμένη συνάντηση με τους πυρόπληκτους αγρότες του Νομού Έβρου, προκειμένου να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επέλεξε να λάμψει διά της απουσίας του. Σε ένα νομό που το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ πήρε το υψηλό ποσοστό 44,18%, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κάθε άλλο αρμόδιο στέλεχός της περιφρονούν τους αγρότες. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της παρακμάζουσας οικονομίας του ακριτικού νομού μας.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, τηρώντας διαχρονική στάση υπευθυνότητας, ήταν, είναι και θα είναι παρόν ακούγοντας τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και των πολιτών, καταδικάζοντας παράλληλα την απαξίωση και την αδιαφορία που αλαζονικά επιδεικνύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα προβλήματά τους».