Προκλητικός Μητσοτάκης: «κάθε κάτοικος θέλει και ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι του!»

Ανατριχίλα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα καμένα χωριά και δάση. Ποτέ ξανά πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί τόσο εκτός τόπου και χρόνου.

Όσοι άκουγαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή να μιλά για τις καταστροφικές πυρκαγιές πιθανότατα έμειναν να ακούν σοκαρισμένοι τον πρωθυπουργό του ενάμισι εκατομμυρίου καμμένων στρεμμάτων, να ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι η κυβέρνησή του και οι υπηρεσίες του τα πήγαν εξαιρετικά.

Καμία αυτοκριτική, ούτε φράση για την ολιγωρία των αρχών, για τις χιλιάδες καταγγελίες των πολιτών που είδαν περιουσίες και δάση να γίνονται στάχτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε ευκαιρία να εμφανιστεί για ακόμα μια φορά προκλητικός και σαν έτοιμος από καιρό να κάνει μπίζνες πάνω στα καμένα.

  • Είπε ότι πέτυχε σε όλους τους στόχους! Σαν να μην είδε σπίτια καμένα, καλλιέργειες κατεστραμμένες, ζώα απανθρακωμένα, δάσος να γίνονται κάρβουνο.
Διαβάστε ακόμη  Έδρα Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
https://twitter.com/anastasisn/status/1430447884311449601?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1430447884311449601%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2Fpolitiki%2F394445_proklitikos-kai-ntiler-symferonton-oi-pente-exorgistikes-atakes-toy-gia-tis-foties

Απαξίωσε προκλητικά τους πυρόπληκτους, λέγοντας ότι κάθε κάτοικος θέλει και ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι του!

Προανήγγειλε νέες δουλειές για τις ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ ο ίδιος και οι υπηρεσίες του απέτυχαν να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών. Είπε ότι «στο μέλλον πρέπει να μας απασχολήσει η ασφάλιση συνολικά της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών»

Ανέσυρε μνήμες από την ταραγμένη δεκαετία της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ειρωνευόμενος όσους αποστρέφονται τον θεσμό της βασιλείας και τα άτομα που κατείχαν το συγκεκριμένα αξίωμα. Αναφέρθηκε στα «βασιλικά κτήματα» προσθέτοντας με γελάκι προς την Αριστερά πως «ορισμένοι ενοχλούνται από αυτόν την ορολογία».