Προς κατάργηση ή μείωση επιδότησης η πτήση Αλεξανδρούπολη-Σητεία

Ένα ακόμα πλήγμα όπως φαίνεται θα δεχτεί η οικονομία του Έβρου. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση όλων «των ρουσφετιών» – όπως τα χαρακτήρισε ο υπουργός. Στο βαρέλι των ρουσφετιών…έβαλε και τις 28 άγονες αεροπορικές γραμμές, μεταξύ αυτών και την πτήση Αλεξανδρούπολη – Σητεία.

Η πτήση Άκτιο-Σητεία επιδοτείται με €547 την θέση, είπε ο υπουργός Μεταφορών . Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η επιδότηση θα γίνεται με κριτήρια όπως η εποχικότητα ή η επιβατική κίνηση και ανέφερε ότι θα διαχωρίζονται οι μόνιμοι κάτοικοι από τους επισκέπτες για τους οποίους υπονόησε ότι δεν θα ισχύει η έκπτωση.

Είπε για παράδειγμα ότι τι εισιτήριο προς Λονδίνο κοστίζει σήμερα από 158 ευρώ έως 213 ευρώ την ώρα που η πτήση Άκτιο – Σητεία επιδοτείται με 547 ευρώ την θέση, Θεσσαλονίκη – Σκύρος με 459 ευρώ, Αλεξανδρούπολη – Σητεία με 465 ευρώ κ.α.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Το Alexpoli.gr επικοινώνησε με παράγοντα του αεροδρομίου Δημόκριτος και όπως μάθαμε, εως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για αυτό τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με τις πτήσεις, μας είπε χαρακτηριστικά “Από που προκύπτει αυτή κοστολόγηση ανά άτομο για την πτήση Αλεξανδρούπολη – Σητεία; Η πτήση από το Μάϊο μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει κόσμο”.

Η πτήση αυτή τη στιγμή εκτελείτε 2 φορές την εβδομάδα και μένει να δούμε ποια θα είναι τελικά η απόφαση του υπουργού καθώς και ποιές οι κινήσεις των βουλευτών Έβρου για να μη χαθεί η πτήση αυτή.

Newsroom Alexpoli.gr