Προσφυγή – πρόκληση Ζαμπούκη: Ζητά την ακύρωση απόφασης για τη δυτική χερσαία ζώνη 

Εναντίον του δημοτικού συμβουλίου και των συμφερόντων των δημοτών, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ενεργεί για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Μετά την απόφαση του Δημάρχου να μην συμμετέχει η παράταξή του στην ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης διεκδίκησης της έκτασης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, με παράλληλη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, ο κ. Ζαμπούκης το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: Καταθέτει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης του Μαρτίου, προβάλλοντας νομικά τερτίπια και παραβλέποντας την ουσία της υπόθεσης.

Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει σε εκείνη τη συνεδρίαση, όταν αποφάσισε να εναντιωθεί στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να απέχει από την ψηφοφορία και στη συνέχεια και από τη συνάντηση με τον ΟΛΑ, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του λιμένα, φοβούμενος ότι μπορεί μία τέτοια απόφαση, στην παρούσα χρονική στιγμή, ίσως να έβλαπτε το διαγωνισμό, όπως είπε.

Για την προσφυγή, η οποία έχει ημερομηνία 7 Απριλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν μόλις στις 26 Απριλίου, όταν τους στάλθηκε από το Δήμο το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους εντός 5 ημερών επί της προσφυγής. Μόνο που το έγγραφο της Αποκεντρωμένης έχει ημερομηνία 12 Απριλίου. Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος περίμενε 14 ημέρες για να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για το έγγραφο της Αποκεντρωμένης; Ένα ερώτημα από τα πολλά που θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Ζαμπούκης στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή, το κυρίαρχο επιχείρημα του κ. Ζαμπούκη και της ομάδας του είναι ότι τον Δήμο μπορεί να τον εκπροσωπεί ενώπιον μίας δημόσιας αρχής (όπως ο ΟΛΑ) μόνο ο Δήμαρχος, κι όχι μία επιτροπή από μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ η σύσταση της επιτροπής αυτής, όπως αναφέρεται, δεν έγινε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου… Επιπλέον, δεν ψήφισε όπως προβλέπεται στην ψηφοφορία για το θέμα ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Ναϊτίδης.