Πρόσκοποι από όλη την ΑΜ-Θ στον πλατανότοπο Μαΐστρου!

Με όρεξη και διάχυτη αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον ήταν γεμάτοι περισσότεροι από 100 πρόσκοποι και οι 30 συνοδοί τους, οι οποίοι κατέφθασαν χθες από όλη την περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Αλεξανδρούπολη, για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια προσκοπισμού στην πόλη.

Ενώ λοιπόν χθες οι πρόσκοποι γνώρισαν με ποικίλα παιχνίδια την Αλεξανδρούπολη, σήμερα βρέθηκαν στον πλατανότοπο Μαΐστρου, όπου και επιδόθηκαν σε διάφορες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ο κ. Μπερμπερίδης

«Η δράση φέρει το όνομα ‘Ταξιδέψτε Μαζί Μας’ και γίνεται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ενώ φέτος επιλέχθηκε η Αλεξανδρούπολη» δήλωσε στο alexpoli.gr ο Μανώλης Μπερμπερίδης, αρχηγός της πρώτης ομάδας προσκόπων και αρχηγός της δράσης. «Έχουν έρθει παιδιά ηλικίας 11-15, και αφού προηγήθηκαν τα χθεσινά παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη, ήρθαμε εδώ στη Μαΐστρο όπου και διανυκτερεύσαμε» συνέχισε ο αρχηγός της ομάδας, προσθέτοντας ότι οι πρόσκοποι καταπιάστηκαν με διαφόρων ειδών κατασκευές για να στολίσουν τον δασωμένο χώρο αναψυχής.

Διαβάστε ακόμη  Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης «ψηφίζει» Λαμπάκη

Κοσμοσυρροή στον πλατανότοπο!

Ο κ. Ναϊτίδης

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ναϊτίδη, υπεύθυνο του Πάρκου Άθλησης και Αναψυχής “Πλατανότοπος Μαΐστρου” του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτή δεν είναι η μοναδική δράση που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Μαΐστρο. «Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, πραγματοποιείται μια πληθώρα δράσεων στον χώρο: μαζί με τους προσκόπους, μια γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήρθε εδώ για να καθαρίσει εθελοντικά τον χώρο, ενώ φιλοξενούμε επίσης και μια ημερίδα του κυνηγετικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης» δήλωσε ο κ. Ναϊτίδης στο alexpoli.gr.

«Είναι ένας χώρος ζωντανός, έχουμε πετύχει αυτό που είχαμε βάλει στόχο μια ομάδα από τον Πολιτισμικό Σύλλογο Μαΐστρου, να κάνουμε δηλαδή τον χώρο αυτό ένα μέρος συνάθροισης, εκπαίδευσης και πολιτισμού» κατέληξε.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες τόσο από χθεσινές λήψεις που παρείχε ο κ. Ναϊτίδης, όσο και σημερινά στιγμιότυπα των μικρών προσκόπων εν δράσει: