Πρόσω ολοταχώς για υδατοδρόμιο στην Καβάλα

Ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας», προχώρησε στην απόφαση δημιουργίας υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Στόχος της σχετικής απόφασης είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας και ο περαιτέρω εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει αναλάβει την αδειοδότηση 30 υδατοδρομίων σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα. Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, όπως γράφουν τα dikakiologikta.gr, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υ/δ, μετέβη στην Καβάλα και κατόπιν επιθεώρησης των χώρων του λιμένα επέλεξε τα πλέον ασφαλή σημεία για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου. Στο υδατοδρόμιο της Καβάλας θα εξυπηρετούνται πτήσεις επιβατικές (τακτικές και charter), περιηγητικές(Sightseeing) ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π).

Σημειώνεται πως στη λίστα των πρώτων 21 υδατοδρομίων που προωθούνται για κατασκευή δεν περιλαμβάνεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι ιδιαίτερα η προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΑ είχε ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και με το προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο…