Προσωπική ήττα Μητσοτάκη ο καταποντισμός Μέτιου

Ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτέλεσαν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την Περιφέρεια ΑΜΘ να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο «αντάρτης» Χριστόδουλος Τοψίδης, όπως υποτιμητικά τον χαρακτήριζαν τόσο καιρό στελέχη της ΝΔ, τοπικά και κεντρικά, επικράτησε του «εκλεκτού» της κυβέρνησης Χρήστου Μέτιου και ξαφνικά, μετά τη νίκη, έγινε απλά «Νεοδημοκράτης» προκειμένου να καρπωθεί το κόμμα την επιτυχία του. Κι όλα αυτά, ενώ την Παρασκευή ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για να πει στους Εβρίτες τι να ψηφίσουν.  Κάποιοι… υπάκουσαν με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά του κ. Μέτιου από τον κ. Τοψίδη στον Εβρο, σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Η υπόδειξη – οδηγία όμως αυτή δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση ποσοστών στους υπόλοιπους νομούς που του εξασφάλισαν τη νίκη με διαφορά άνω των 3.5000 ψήφων.

Οι παλαιοκομματικές πρακτικές αυτού του τύπου, όπου ο εκάστοτε ηγέτης υποδεικνύει στους «αδαείς» ψηφοφόρους τι να ψηφίσουν υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και δεν περνούν πια. Είναι άλλο η «διακριτική» στήριξη ενός κόμματος σε κάποιον υποψήφιο, κι άλλο η διαρκής πίεση προς τους ψηφοφόρους, οι κυνικές ατάκες του τύπου «πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, ή ακόμη και οι έμμεσες ή άμεσες απειλές για την περίπτωση μη εκλογής του εκλεκτού της κυβέρνησης, όπως έγινε στο Δήμο Χαλανδρίου και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμη  Ντροπιαστικές εικόνες από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Δεν μπορείς από τη μία να μιλάς για τεράστια επιτυχία των υποψηφίων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στον α’ γύρο κι όταν αυτοί καταποντίζονται στον β’ γύρο να φταίει η αποχή, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και … ο Θεός που μας μισεί.

Και κυρίως, δεν νοείται τόσο… λαοφιλής και πανάξιος Πρωθυπουργός να μην αφουγκράζεται τα μηνύματα δυσαρέσκειας της κοινωνίας και να προωθεί τόσο επίμονα υποψήφιους που ο κόσμος φαίνεται να τους έχει γυρίσει την πλάτη.