Πρόταση ΑΝΑ.Σ.Α για μεταφορά της ¨Μεταλλικής Βελανιδιάς¨ από τον κόμβο της Ηροδότου

Η τέχνη συχνά διχάζει, γίνεται αντικείμενο διαφωνιών και κριτικής,  αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α σχετικά με την μεταλλική βελανιδιά στον κόμβο της Ηροδότου. Η παράταξη προτείνει τη μεταφορά της, στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η τέχνη συχνά διχάζει, γίνεται αντικείμενο διαφωνιών και κριτικής.
Και αυτό εξαιτίας της υποκειμενικής της φύσης. Πού μπαίνει η διαχωριστική γραμμή; Πότε η τέχνη μετατρέπεται από αντικείμενο σκέψης σε κάτι τελείως απεχθές και ενοχλητικό; Ποιος έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει κάτι ως τέχνη και άλλος ως σκουπίδι;

Πολλά από αυτά τα ερωτήματα απασχολούν εδώ και χρόνια και τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, σχετικά με την τοποθέτηση της ¨Μεταλλικής Βελανιδιάς¨ στον κόμβο της οδού Ηροδότου.
Τελευταία αναφορά για το θέμα αυτό, έγινε και σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Έβρου, στο οποίο τονίζεται πως οι απόψεις των Αιρετών της Πόλης μας, για πέραν των αρμοδιοτήτων τους αντικείμενα, έχουν συχνά οδηγήσει σε αποδεδειγμένα ανούσιες και ανεύθυνες αποφάσεις, αλλά και δαπανηρές έως κωμικές παρεμβάσεις στον Αστικό Ιστό της πόλης.

Διαβάστε ακόμη  Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Με το σκεπτικό πως η θέση του συγκεκριμένου έργου τέχνης κρίνεται ακατάλληλη, η δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α.” πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά του στον νέο χώρο του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη (πάρκο Παρμενίωνα). Ένα από τα σημεία μάλιστα μέσα στο πάρκο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την “Βελανιδιά”, είναι ο χώρος μπροστά από το υπαίθριο θέατρο το οποίο και ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Το Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα θα προτείναμε να ζητήσει και την γνώμη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, έτσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως όλες οι ιστορικές αναφορές συμφωνούν ότι στη περιοχή μας υπήρχε πυκνό δάσος με δρυς, ιερά δένδρα από την αρχαιότητα. Η υλοτόμηση της βελανιδιάς απαγορευόταν με ειδικούς νόμους και για τον λόγο αυτό κανείς δεν τολμούσε να πειράξει το συγκεκριμένο δάσος.