Πρόταση για ανάπτυξη κατέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα ένας Εβρίτης νέος

Την απόφαση να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πήρε ένας νέος επιχειρηματίας από τον Έβρο. Ο Μενέλαος σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα μοντέλο για ανάπτυξη που θα βασίζεται σε διαμοιρασμό δημόσιας γης σε νέους, ανέργους, επιχειρηματίες και υπαλλήλους που έχουν πληγεί από την κρίση. Σύμφωνα με την πρόταση του θα μπορούσε να δοθεί έκταση δημόσιας γης, με ικανό συντελεστή δόμησης. Η κάθε έκταση θα χωρίζεται σε 4 μέρη, ένα για δόμηση και τα άλλα τρια προς πώληση για να καλύψουν το κόστος της δόμησης κατοικίας.

Τα οφέλη για την οικονομία θα είναι τεράστια, σημειώνει στην επιστολή του ο ίδιος, ενώ θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

“Η εφαρμογή μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες κάθε Περιφέρειας και κάθε Δήμου της χώρας με τη συνδρομή των μελών και των επιτροπών που θα δραστηριοποιηθούν σε  κάθε σημείο που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.” συμπληρώνει ο Μενέλαος που προχωρά σε υπολογισμό των οφελών με αριθμούς.

Αναλωνόμαστε σε ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης  όλοι μας, που δεν οδηγεί πουθενά με αποτέλεσμα  να υπάρχει μόνο μία διάχυτη απογοήτευση και καμία ελπίδα για αλλαγή της κατάστασης, τονίζει ο ίδιος.

Η επιστολή στάλθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού πριν μερικές ημέρες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, αν υπάρξει απάντηση… και ποια θα είναι αυτή.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΘΕΜΑ:»ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

Ονομάζομαι Λαχτάρας Μενέλαος ,ασχολούμαι με τεχνικά έργα και έχω μία μικρή καινοτόμα-πιστοποιημένη επιχείρηση με θωρακισμένες σκοπιές και φυλάκια στην ακριτική Αλεξανδρούπολη ,είμαι νέος σε ηλικία που επιχειρώ από τα 20 μου χρόνια με αγώνα και διάθεση να πετύχω.

Ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να κρατήσει εμένα και όλους τους νέους που επιθυμούν να μείνουν στην χώρα μου και να παλέψουν για να τα καταφέρουν σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που όλοι βιώνουμε  καθημερινά είναι το εξής:

Σε νέους, ανέργους, επιχειρηματίες ,υπαλλήλους που έχουν πληγεί από την κρίση να βρεθούν και να αποδοθούν με οποιοδήποτε τρόπο, κριτήρια ή πρόγραμμα

1.000.000 οικόπεδα (που υπάρχουν σε κάθε δήμο ανεκμετάλλευτα)των χιλίων τετραγωνικών μέτρων.

Η διαδικασία υπάρχει ή μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί από τις εκάστοτε υπηρεσίες.

Το κάθε οικόπεδο από αυτά να διαιρεθεί στα τέσσερα με ικανό  συντελεστή  δόμησης και ο κάθε ιδιοκτήτης να κατασκευάσει μία κατοικία για τον ίδιο(που πιθανόν έχει χάσει με την κρίση ή πρόκειται να το χάσει γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο του)και τα άλλα τρία να έχει την δυνατότητα να τα πουλήσει είτε σε Έλληνες (που  ψάχνουν να επενδύσουν σε κάτι οικονομικό και φοβούνται για τα χρήματα τους ) είτε σε ξένους επενδυτές .

Το ποσό από την πώληση θα του εξασφαλίσει την οικονομική δυνατότητα για την κατασκευή της δικής του κατοικίας.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία είναι τεράστια.

Επιτέλους θα έχουμε ανάπτυξη και επανεκκίνηση στην οικονομία, στην  αγορά εργασίας, στις υπηρεσίες, στους φόρους κ.λ.π.

Π.χ : Αν από τα 4 οικόπεδα των  250 m2 πουληθούν τα 3 με ελάχιστο τίμημα των 30.000€ το κάθε ένα ,σε  Έλληνες ή ξένους που θέλουν να κατασκευάσουν μία κατοικία αμέσως έχουμε από την πώληση σε τρίτους 90 δις ευρώ τα οποία θα διοχετευτούν στην αγορά για την κατασκευή  κατοικίας του καθενός ιδιοκτήτη που τα πούλησε για αυτό το  σκοπό και που πιθανόν να θέλει να φύγει στο εξωτερικό.

Από αυτά τα χρήματα αν εισπράξει το κράτος ένα ελάχιστο 23%ΦΠΑ  και 10% φόρο τότε το ποσό ανέρχεται στα 29,7 δις ευρώ.

Αν κατασκευαστούν σε αυτά τα 3.000.000 οικόπεδα δύο σπίτια κατά μέσο όρο με

κατασκευαστικό κόστος 70.000 Χ2=140.000€ τότε στην αγορά θα εισέλθουν 420 δις ευρώ, αν από αυτά λάβει το κράτος το ΦΠΑ και ένα φόρο 10% τα χρήματα που

παίρνει το κράτος είναι 138,6 δις ευρώ  άρα 510 δις ευρώ στην αγορά.

Επίσης αν τα 1.000.000 οικόπεδα των 250m2  ελάχιστης αξίας 10.000€ φορολογηθούν με ΦΠΑ και 10% φόρο που έχουν απομείνει και έχουν τώρα από την πώληση των τριών άλλων οικοπέδων εισέρχονται στο  κράτος άλλα 3,3 δις ευρώ άρα από αυτούς τους φόρους και το ΦΠΑ εισέρχονται 181,3 δις ευρώ με απλό πρόχειρο και κατανοητό υπολογισμό.

Αν εξειδικευτούν οι υπολογισμοί και αντί για 2 κατοικίες στα 3 οικόπεδα που πωλούνται κατασκευαστούν 4 ή 6 τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται και αν υπολογιστούν επιπλέον φόροι από αδειοδοτήσεις δανεισμούς, τραπεζικές εργασίες τότε τα ποσά είναι τεράστια και μπορούμε όχι μόνο να αποπληρώσουμε το χρέος αλλά και οποιονδήποτε δανειστή.

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες κάθε Περιφέρειας και κάθε Δήμου της χώρας με τη συνδρομή των μελών και των επιτροπών που θα δραστηριοποιηθούν σε  κάθε σημείο που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Άμεση κινητοποίηση σε κάθε ομάδα εργασίας να υποδείξει τα σημεία εφαρμογής και άμεση υλοποίηση της διάνοιξης για την εφαρμογή του ρυμοτομικού που θα χρειαστεί μέσω των υπηρεσιών του Στρατού (ΜΟΜΑ) και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις υποδομές.

Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε κάθε ηπειρωτική ή νησιωτική περιοχή όπου υπάρχουν κατάλληλες εκτάσεις και θα υποδειχτούν από τους αρμόδιους τοπικά

σε κάθε σημείο.

Άλλωστε  γνωρίζουμε ότι η επένδυση σε αυτή τη όμορφη και ηλιόλουστη χώρα είναι επιθυμία όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων και πόσο μάλλον αν οι τιμές είναι ελκυστικές, γιατί με αυτό τον τρόπο το κόστος θα συμπιεστεί και η επένδυση θα είναι ανταγωνιστική .

Σε κάθε περιοχή, πόλη ή περιφέρεια θα δημιουργηθεί και μία ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

Θα μπορούσε να ονομασθεί και ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να εφαρμοσθούν με την ενεργοποίηση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στην Ελλάδα με Έλληνες και όχι στο εξωτερικό με ξένους.

Το όλο παραπάνω εγχείρημα μπορεί να εφαρμοσθεί κα στη βιομηχανία-βιοτεχνία-τουρισμό-ξενοδοχεία (με αντίστοιχα οικονομικά οφέλη για το κράτος).

Όλοι μιλούν για ανάπτυξη, ανασυγκρότηση, επανεκκίνηση της οικονομίας με γενικότητες: να επενδύσουμε στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στις εξαγωγές ,στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στον ορυκτό μας πλούτο και όλα θα σχεδιαστούν ,θα εφαρμοστούν κάποτε στο μέλλον, στην Ελλάδα έχουμε πλέον εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, πέρα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους του σχεδίου  με την ανάπτυξη του προγράμματος θα μπορούσε συνδυαστικά να αναπτυχθούν και κάποιοι από τους παραπάνω τομείς, ο τουρισμός ,οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμη και ο  πρωτογενής τομέας.

Αρκεί κάτι να ξεκινήσει επιτέλους.

Αναλωνόμαστε σε ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης  όλοι μας, που δεν οδηγεί πουθενά με αποτέλεσμα  να υπάρχει μόνο μία διάχυτη απογοήτευση και καμία ελπίδα για αλλαγή της κατάστασης.

Εγώ όμως έχω μάθει να είμαι αγωνιστής και να μην απογοητεύομαι από τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται στο δρόμο μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και ελπίζω να το κάνουν και άλλοι.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιανδήποτε διευκρίνιση και βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω η πρόταση μου να τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος.

Newsroom Alexpoli.gr