Πρόταση για να αναβαθμιστεί ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης

Χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμενου να προχωρήσει σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου ενέργειας Γιάννη Φαλέκα. Όπως έγινε γνωστό, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 25,85 εκ €, ενώ ο αιτούμενος προϋπολογισμός κάθε πράξης δεν δύναται να ξεπερνά τα 3 εκ €.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει θερμομόνωση του κελύφους και της στέγης του κτιρίου, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης / ψύξης χώρων, αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες και φωτιστικά LED, εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ενέργειας και ενσωμάτωση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εφόσον χρηματοδοτηθεί ο δήμος και γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αναμένεται να συμβάλει δραστικά στην μείωση του ενεργειακού λειτουργικού κόστους του κτιρίου και στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που οφείλονται στην λειτουργία του.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Παράλληλα, θα συμβάλλει στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του ∆ήμου Αλεξανδρούπολης και συνεπώς στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου ∆ράσης Αειφορικής Ενέργειας όπως αυτό έχει υποβληθεί στο Σύμφωνο των ∆ημάρχων.