Φωτογραφία: evros24.gr

Tέταρτη φορά στην νεότερη ιστορία του ο Εθνικός θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων Κορασίδων!

1η θέση για την ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων Κορασίδων της Περιφέρειας ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022 και πήρε την πρόκριση για το κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού.

Ο Εθνικός χωρίς να σημειώσει καμία ήττα, πέτυχε 3 νίκες και μια ισοπαλία κέρδισε την πρόκριση για τους τελικούς που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Πάτρας 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2022 όπου αναμένεται να αναμετρηθεί με τις κορυφαίες ομάδες των Περιφερειών της χώρας.

Στο Πρωτάθλημα της Περιφέρειας ΑΜΘ συμμετείχαν συνολικά 8 ομάδες: Σκακιστικό Τμήμα ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΣΣ Κηφισιάς Σερρών, ΣΟ Ξάνθης, ΣΟ Κομοτηνής, Πνεύμαθλον Καβάλας, ΓΑΣ Ηρακλής Καβάλας, ΣΟ Δράμας και ΕΣ Δράμας.

Διαβάστε ακόμη  Θεματική εκδήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Έβρου στην Αλεξανδρούπολη
Φωτογραφία: evros24.gr

Από τον Εθνικό αγωνίστηκαν οι:
Χρήστος Χασάπης U16
Μιχάλης Καρακασίδης U14
Γεώργιος Γκόγκολας U12
Άλεξ Πανταριάν και Δημήτριος Χασάπης U10
Άρτεμις Μπλίτσα K16
Εβελίνα Τσουλκανάκη K12

Ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Αντώνογλου οδήγησε τον Εθνικό για τέταρτη φορά, στην νεότερη ιστορία του, στην κορυφή της Περιφέρειας και στους τελικούς του κορυφαίου Πανελλήνιου Πρωτάθληματος. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στον αρχηγό τους Χρήστο Αντώνογλου για την άοκνη προσπάθεια τους.
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Να σημειωθεί ότι από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετέχει και η εφηβική ομάδα του ΣΟ Καβάλας που πέρυσι κατέλαβε την 3η θέση εξασφαλίζοντας έτσι την απευθείας πρόκριση της!

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα στον link που ακολουθεί
https://chess-results.com/tnr677138.aspx?lan=1