Πρώτη επίσκεψη της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, τον Πρόεδρο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Διευθύνων Σύμβουλο Δημήτριο Πολίτη υποδέχθηκαν την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Έγινε ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα και των υπολοίπων λιμένων δικαιοδοσίας της ΟΛΑ Α.Ε. και συζήτηση για την διακίνηση χύδην φορτίων και οχημάτων καθώς έχει καταγραφεί ρεκόρ τριακονταετίας. Οι συνδυασμένες μεταφορές αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπως και η εξελίξεις στον διαγωνισμό παραχώρησης των μετοχών λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτικών μερών που συμμετέχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου.

«Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει ήδη στον χάρτη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων και θεωρούμε ότι το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, θα βοηθήσει ουσιαστικά την πόλη και θα είναι ένα ορόσημο για την επόμενη μέρα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον Οργανισμό Λιμένος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος, εξήρε το έργο της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας πως με τις ενέργειές της έχει αρχίσει, την τελευταία διετία, η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική του θέση. Αναφορικά με τις συνδυασμένες μεταφορές, είπε ότι υπάρχουν «τεράστιες προοπτικές», ενώ και οι δράσεις τις οποίες έχει αναλάβει η διοίκηση, αναδεικνύουν πλέον το λιμάνι ως διαμετακομιστικό κόμβο. «Θεωρούμε ότι οι επενδυτές θα ενδιαφερθούν ν’ αξιοποιήσουν περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται. Προφανώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα ιδιαίτερο λιμάνι, αλλά με μεγάλα πλεονεκτήματα. Μπορεί να είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Έχει μία ενδοχώρα η οποία απλώνεται, όπως είπαν και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ μέχρι και τον Δούναβη, που μία διασύνδεση μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δούναβη σιδηροδρομικής, θα δώσει τελείως άλλες προοπτικές. Το να ενώσεις Αιγαίο με την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό θεωρώ ότι η διοίκηση το έχει δουλέψει πολύ συστηματικά το τελευταίο διάστημα. Αυτό ήταν εξαρχής και το όραμα για τις συνδυασμένες μεταφορές, αυτός είναι ο ορισμός των συνδυασμένων μεταφορών. Μπαίνοντας στον παγκόσμιο χάρτη των εφοδιαστικών αλυσίδων, όταν το δούνε αυτό οι αγορές, ανταποκρίνονται…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Έγκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα επανεκλογής στο Δήμο Διδυμοτείχου”

Εντός του 2022 η εγκατάσταση του επενδυτή στο λιμάνι

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ενέργειες της διοίκησης καταδεικνύουν τη σημασία που έχει το λιμάνι ως μέρος ενός ευρύτερου κύκλου μεταφορών και για την περιοχή του Έβρου, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ερωτηθείς για τη διαγωνιστική διαδικασία, δήλωσε: «Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο δυνατόν γρηγορότερα και πιστεύω ότι μέχρι του τέλους του χρόνου θα μπορούμε να έχουμε δεσμευτικές προσφορές από τα σχήματα εκείνα τα οποία έχουν δείξει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είμαστε στην τελική ευθεία. Η κίνηση η οποία γίνεται είναι στρατηγικής σημασίας. Μεταξύ της ημερομηνίας των…

πηγη / ΟΛΑ – Σοφοκλέους