Πρωτοχρονιάτικα χαράτσια από τον κ. Ζαμπούκη

Εκατοντάδες δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης λαμβάνουν αυτές τις ημέρες ραβασάκια που τους ενημερώνουν για πάσης φύσεως οφειλές τους προς τα ταμεία του Δήμου

Οι ειδοποίησες αφορούν, κατά κύριο λόγο, οφειλές προς το ωδείο, το κολυμβητήριο, πρόστιμα, τέλη ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη κα.

Εν μέσω των εορτών και ενώ οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το κλίμα των Χριστουγέννων και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις έγνοιες μας, ο κ. Ζαμπούκης και οι επιτελείς του, εν προκειμένω η κ. Ιντζεπελίδου που είναι επιφορτισμένη με τα οικονομικά θέματα, επιλέγουν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με ειδοποιητήρια που θα μπορούσαν να σταλούν σε άλλη χρονική στιγμή.

Η “Δαμόκλειος σπάθη” του τοκισμού των οφειλών αλλά και της μεταβίβασής τους στη ΔΟΥ ώστε οι οφειλέτες να μην λαμβάνουν φορολογικές ενημερότητες,αου την κατάσταση ακόμη πιο πιεστική.   

Ερευνώντας όμως μία άλλη πτυχή του θέματος, διαπιστώσαμε πως ένα μεγάλο μέρος των οφειλών αυτών είναι υπό αμφισβήτηση από τους δημότες, ειδικά για τις περιπτώσεις που αφορούν το ωδείο και το κολυμβητήριο.

Διαβάστε ακόμη  Σαμοθράκη: Ωραία τα αφιερώματα του CNN, η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη

Για το μεν ωδείο υπήρχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε άνθρωπος στην γραμματεία του, έπειτα από συνταξιοδότηση του αρμόδιου υπαλλήλου, οπότε είναι λογικό οι αναγραφόμενες οφειλές να είναι υπό αμφισβήτηση.

Για την περίπτωση του κολυμβητηρίου, η διοίκηση του κ. Ζαμπούκη αποφάσισε εξ αρχής πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία υπαλλήλου στην είσοδο που θα ελέγχει ποιος εισέρχεται στο κολυμβητήριο και θα εισπράττει τις συνδρομές και οι οποίες θα εισπράττονταν από τα ταμεία του Δήμου, δημιουργώντας επιπλέον άγχη στους γονείς πέρα από το να είναι χρονικά συνεπείς σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους. 

Προς τι όμως αυτή η τεράστια πίεση για την είσπραξη αυτών των οφειλών εντός του 2022; Υπάρχει μείωση των εσόδων του Δήμου και υπάρχει ανάγκη για μείωση της ψαλίδας;

Αν ναι, καλώς να γίνει η προσπάθεια να εισπραχθούν, αλλά σε άλλο χρονικό διάστημα και μόνο αν δεν υπάρχει η έννοια της αμφισβήτησης από πλευράς των δημοτών.