Προβλήματα με τους Εμβολιασμούς και συγκεκριμένα με τις ημερομηνίες , τα ραντεβού, διεξαγωγής των εμβολιασμών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Έβρου και περισσότερο οι κάτοικοι  του κεντρικού και βορείου  Έβρου. 

Στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού που εμβολιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, δεν φάνηκε να υπήρξαν προβλήματα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες και τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν κανονικά. 

Όπως κάνει γνωστό με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι κάτοικοι κυρίως του βορείου Έβρου , δεν βρίσκουν διαθέσιμες ημερομηνίες στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμού , για τα νοσοκομεία ή Κ.Υ του Σουφλίου , Διδυμότειχου και Ορεστιάδας με συνέπεια να αναγκάζονται να μεταβούν νοτιότερα του Έβρου . Δηλαδή αναγκάζονται να μεταφερθούν στο νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης ή στο Κ.Υ. Φερρών όπου εκτός από την ταλαιπωρία των μεγάλων αποστάσεων επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος. 

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή του κ. Δημοσχάκη. 

Αλεξανδρούπολη, 23/4/2021

ΠΡΟΣ : 1. Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

2.Αναπλ.Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κοινοπ. : 1. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά

ΘΕΜΑ : Αδυναμία συμμετοχής των κατοίκων του Β/Έβρου στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού

Αξιότιμε Υπουργέ,

Αξιότιμε Υφυπουργέ,

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών με την επωνυμία «Ελευθερία», από  27/12/2020, εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό, σηματοδοτώντας το ορατό τέλος της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης!

Η συμμετοχή των πολιτών στην εθνική προσπάθεια, είναι ελπιδοφόρα καθώς έχει καταστεί σαφές ότι το εμβόλιο είναι αυτό που χτίζει το αναγκαίο τοίχος ανοσίας κατά του κορονοιού.

Διαβάστε ακόμη  Στους «8» με Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης (ΠΓΝΑ),  το Γενικό Νοσοκομείο Διδ/χου καθώς και τα τοπικά ΚΥ συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση του Νομού!

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πολιτικά μου γραφεία τόσο στον Έβρο όσο & στην Αθήνα κατακλύζονται από σχετικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, μεταφέροντας τα έντονα παράπονα & τους προβληματισμούς των κατοίκων του Β/Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής Διδ/χου, Ν.Ορεστιάδας & Σουφλίου με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν με ομαλότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, ακολουθώντας την διαδικασία της διαδικτυακής εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προγραμματισμού του εμβολιασμού τους δεν υφίστανται διαθέσιμες ημερομηνίες για τον εν λόγω σκοπό…

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ως άνω κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ΠΓΝΑ ή στα ΚΥ του Ν/Έβρου με τις αντίστοιχες συνέπειες & επιβαρύνσεις.

Οι τοπικές κοινωνίες του κεντρικού & βορείου Έβρου παρά του ότι υποστηρίζονται από το αναβαθμισμένο και επαρκώς οργανωμένο αρμόδιο Νοσοκομείο & τα τοπικά ΚΥ δεν έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν εγείροντας έντονη ανησυχία και προβληματισμούς.

Προσβλέπουμε στην εξέταση του εν λόγω ζητήματος λόγω αρμοδιότητάς σας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται επιτυχώς η εθνική εκστρατεία του εμβολιασμού σε όλες τις περιοχές του ακριτικού Νομού.