Την απόλυτη αντίθεσή του για την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να μετακινηθεί η Υπηρεσία Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μέσα από ομόφωνο ψήφισμα που θα συνταχθεί και θα αποσταλεί αρμοδίως.

Το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους 25 υπαλλήλους, μόνιμους και συμβασιούχους της Υπηρεσίας, συζητήθηκε στο χθεσινό συμβούλιο, μετά από αίτημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ωστόσο, ο Δήμαρχος, κατά την αρχική του τοποθέτηση, πρότεινε να μην υπάρξει κάποιο ψήφισμα στην παρούσα φάση, αλλά μόνο εφόσον ο Υπουργός προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού του! Υποστήριξε πως για την ώρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, προφανώς αγνοώντας ή υποτιμώντας τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη πριν λίγες μέρες από την Αλεξανδρούπολη, όπου εμφανίστηκε απολύτως αποφασισμένος για τη μεταφορά της Υπηρεσίας στην Καβάλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι τοπικοί φορείς είναι αντίθετοι με την παραμονή μεταναστών στον Έβρο, για κανένα λόγο.

Διαβάστε ακόμη  Σε απόγνωση οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης με τα τερτίπια της κυβέρνησης

Τελικώς, μετά από πιέσεις, τόσο από την δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκης Δραμανίδου, όσο και από τον επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» Βαγγέλη Λαμπάκη, ότι το ψήφισμα πρέπει να εκδοθεί τώρα, ως μέσο πίεσης, αφού μετά την απόφαση δεν θα έχει κανένα νόημα, συμφωνήθηκε να προχωρήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύνταξη του ομόφωνου ψηφίσματος κατά της μεταφοράς της Υπηρεσίας στην Καβάλα.