«Ψωμί σε αναμονή…» στην Αλεξανδρούπολη

Όταν αγοράζεις ψωμί…Πληρώνεις ακόμα ένα για κάποιον που έχει ανάγκη. Ένα ψωμί περιμένει πλέον σε φούρνους στην Αλεξανδρούπολη όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν, έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το «ψωμί σε αναμονή – αλληλεγγύη σε αναμονή» είναι μια προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βρήκε αρχικά συμπαραστάτες φούρνους της Αλεξανδρούπολης με στόχο να διασφαλίσουμε διακριτικότητα και σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που ζουν στην ανέχεια.

Όποιος θέλει να πάρει κάποιο από τα ψωμιά ή γάλα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα φούρνο που στην βιτρίνα του θα έχει την αντίστοιχη αφίσα και να το ζητήσει. Σε κάθε «ψωμί σε αναμονή» ο καταστηματάρχης κόβει την αντίστοιχη απόδειξη και την τοποθετεί σε εμφανές σημείο. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ότι ακριβώς σημαίνει το όνομα της. Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Στόχος της δράσης αυτής είναι η «Αλληλεγγύη σε… αναμονή» – «ψωμί σε αναμονή» να επεκταθεί και σε άλλα αναγκαία αγαθά . Πληρώνοντας ένα ψωμί, ένα γάλα, ένα καφέ, λίγο κρέας, λίγα φρούτα και κάθε λογής προϊόντα για κάποιον συνάνθρωπο μας που δεν έχει δυνατότητα να αποκτήσει.
Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ η ανάγκη υλοποίησης της ιδέας είναι ζωτικότατη. Μια καινούρια ιδέα που έρχεται να αλλάξει τις συνήθειες της πόλης.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

Το Πολυκοινωνικό κάνει έκκληση λοιπόν σε όποιον καταστηματάρχη και απλό πολίτη θέλει να συμμετέχει στην δράση «Αλληλεγγύη σε αναμονή» να επικοινωνεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευ–Παρ, 730–230) στο τηλ. 2551026298 κ. Αβραμίδη Παρασκευά.