Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι γονέων, διαχείρισης προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών

Έναρξη εργαστηρίου γονέων για τη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών από τριών έως οχτώ ετών, υπό την εποπτεία της ψυχολόγου Τσορμπατζούδη Αναστασίας στο Νόησις, οδός  Μαζαράκη 24Α στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ένα δομημένο θεραπευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης γονικών δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών, όπως οι εκρήξεις θυμού, η επιθετικότητα, η ανυπακοή, η αντιδραστικότητα,  η παρορμητικότητα,η αδυναμία συγκέντρωσης, οι κρίσεις πείσματος, ο αρνητισμός .κ.α.

Οι συνεδρίες διαρκούν 1:30’ χωρίς διάλειμμα και εφαρμόζονται σε ατομική , δυαδική (ζευγάρι) ή ομαδική βάση (4 ατόμων). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτούνται  από 10 εως 12 συνεδρίες.

Σε κάθε συνάντηση αναπτύσσεται ένα προκαθορισμένο  ζήτημα συμπεριφοράς με συγκεκριμένο θεραπευτικό στόχο. Η κάθε θεματική ενότητα αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ερμηνεία της συμπεριφοράς των παιδιών μέσα από η σφαίρα της φυσιολογικής ανάπτυξης και της επίδρασης του οικογενειακού περιβάλλοντος. Βασική επιδίωξη είναι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο  οι γονείς αντιλαμβάνονται το παιδί τους και η βελτίωση της σχέσης μαζί του μέσα από την καθιέρωση παιδοκεντρικών δραστηριοτήτων.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης οι γονείς θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το παιδί τους με έναν  πιο ξεκάθαρο τρόπο, να θέτουν όρια και συνέπειες, να το παροτρύνουν  προς  μια αποτελεσματικότερη  συνεργασία  και να χρησιμοποιούν ψύχραιμες μεθόδους  για την επίλυση προβλημάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. (3-8 ετών). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στο 6940229304.