Πτώση στην κίνηση για τα κομμωτήρια του β. Έβρου – Δύσκολη η επιβίωση για 40 από τα 50


Ανοικτά τα κομμωτήρια στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα αλλά χωρίς πελάτες. Η πτώση αγγίζει το 70%.

Ανοικτά τα κομμωτήρια οκτώ ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά όπως τονίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η ταμίας  του  Συλλόγου Κομμωτών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Βασιλούδη Ματούλα «δεν υπάρχει δουλειά και αυτό σημαίνει για μας ότι δεν ανοίγουμε τις Κυριακές του εορταστικού ωραρίου,  αλλά ούτε το ρεπό της Δευτέρας χαλάμε διότι βολεύουμε τα ραντεβού στις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Κάθε τέτοια εποχή προ πανδημίας γινόταν το αδιαχώρητο. Απασχολούσαμε 3-4 άτομα και δεν προλαβαίναμε».

Βέβαια παρ΄ όλη τη δυσπραγία που επικρατεί οι κομμωτές της περιοχής αναρωτιούνται όλος αυτός ο κόσμος που καλλωπίζει τα μαλλιά του τελικά; Και καταλήγουν ότι οι παράνομες κομμώτριες κάνουν την ζημιά.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τονίζει η κ. Βασιλούδη ότι μπορεί να κερδίζουν 2 με 5 ευρώ αλλά στην πραγματικότητα χάνουν πολύ περισσότερα» επισημαίνοντας ότι οι δυο πόλεις Ορεστιάδα και Διδυμότειχο πολύ σύντομα θα καταντήσουν φαντάσματα και αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι σε δυο χρόνια από τα πενήντα κομμωτήρια που λειτουργούν σήμερα τα σαράντα τουλάχιστον θα έχουν κλείσει.»

Διαβάστε ακόμη  Λύση Αλεξανδρούπολης για τα ουκρανικά σιτηρά

Το καλοκαίρι βοήθησε να πάρουν ανάσα, αλλά το τελευταίο τρίμηνο πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους από τις οικονομίες που είχαν.

Μπορεί όσοι έχουν καταστήματα κόμμωσης στην περιοχή να τηρούν όλα τα μέτρα αν και υπάρχουν πολλοί πελάτες που αρνούνται να συμμορφωθούν αυτό όμως δεν συμβαίνει στις παράνομες κομμώτριες που μπαίνουν χωρίς έλεγχο παντού και είναι η αιτία για την διασπορά του ιού. Αλώστε υπάρχουν περιπτώσεις όπου η  μεγάλη μετάδοση του ιού είχε δυσάρεστες συνέπειες για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

«Είμαστε ο εύκολος στόχος δηλώνει η ταμίας του Συλλόγου  γι’ αυτό και ο έλεγχος είναι συνεχής. Μόνο που δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα που μας καίει με τις παράνομες, που αφορολόγητα και χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά  μέτρα ζουν εις βάρος μας».

Πηγή : Ertnews