Πυρά από ΙΝΚΑ για το νέο «σόου» Άδωνι στη Βαρβάκειο: «Οι τιμές ανέβηκαν, δεν έπεσαν»

Την σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών προκάλεσε το σημερινό επικοινωνιακό σόου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο, συνοδεία καμερών. Παρά τα τρομακτικά στοιχεία της έκθεσης ΓΣΕΒΕΕ που καταγράφει ότι ένα στα δύο νοικοκυριά δεν βγάζει τον μήνα κι ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει καταφέρει να ρίξει τις τιμές, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε  ότι οι τιμές είναι 1 με 2 ευρώ κάτω σε σχέση με το 2022 στα σαρακοστιανά προϊόντα, «προκειμένου όλοι να έχουν πρόσβαση σε ένα οικονομικό τραπέζι».

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι οι τιμές ανέβηκαν. «Κύριε υπουργέ και υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων, οι τιμές δεν έπεσαν αλλά ανέβηκαν σε βαθμό που ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει τα σαρακοστιανά αλλά ούτε καν τα υπόλοιπα προϊόντα της διατροφής του», επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΙΝΚΑ σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας ως επικοινωνιακά τεχνάσματα «τα καλάθια του νοικοκυριού και τα επιδόματα φτώχειας». «Δώστε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη καταναλωτή και της κοινωνίας. Το 53 % των πολιτών Καταναλωτών ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας όπως δείχνουν οι έρευνες της ΓΣΒΕΕ καθώς και έως 18 του κάθε μήνα τελειώνουν τα χρήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ προς τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Διαβάστε ακόμη  Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού 2, και σε τμήμα της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης Κομοτηνής, για την μεταφορά βαρέως βιομηχανικού υλικού