Απαράδεκτες συνθήκες διαμονής. Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά. Πρόβλημα μόνιμο για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια.

Τις άθλιες συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Θάσο, περιγράφει σε ρεπορτάζ το epiruspost.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις καταγγελίες, 26 πυροσβέστες και μία ομάδα δασοκομάντος από υπηρεσίες της Ηπείρου μετέβησαν στη Θάσο για τη φωτιά. Μετά από δώδεκα ώρες ταξίδι οδηγήθηκαν για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, σε αποθήκη κάμπινγκ που  διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα!

Όπως σημειώνεται «φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι η απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού». «Από την Ήπειρο οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη: Τα δίκτυα μαύρης προπαγάνδας της Ν.Δ. στα social media

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα. Πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr