Πυρκαγιές / Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που πλήττουν όλη την Επικράτεια τις τελευταίες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς εφιστά την προσοχή στους πολίτες και στους επισκέπτες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου:

  • Να μην ανάβουν και να μη διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο
  • Να μην ανάβουν και να μη διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων
  • Να μην τοποθετούν, να μη φυλάσσουν  ή να μην εγκαταλείπουν  εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων

Υπενθυμίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:

  • Το κάπνισμα μελισσών.
  • Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
  • Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών
  • Η εκτέλεση θερμών εργασιών, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα.
  • Βάσει της  υπ΄αριθ. 1019/4/24-ε’ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 3661/ τ. Β΄/08-08-2021) η μετακίνηση, η διέλευση με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο ή η παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός αστικών ιστών στο σύνολο της Επικράτειας έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. Εξαιρούνται τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται εντός των περιοχών αυτών.
Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

«Η επιφυλακή για την επιτήρηση των δασών μας συνεχίζεται αμείωτη για όλη την αντιπυρική περίοδο. Αναφέρουμε στις αρχές κάθε συμβάν με καπνό ή ύποπτες δραστηριότατες που τύχει να εντοπίσουμε στα δάση και στην ύπαιθρο. Πολιτική Προστασία, δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες, είμαστε όλοι μας. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τα δάση μας», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. 

φωνηΡοδοπης