Απίστευτο κι όμως Ελληνικό: Πυροσβέστες πηγαίνουν κι έρχονται καθημερινά από τα Γιάννινα στον Έβρο!!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Ελληνικό και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και του τρόπου που λειτουργούν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις

Από την επομένη της πυρκαγιάς στον Έβρο, μετακινήθηκαν από την Ήπειρο δέκα περίπου πυροσβέστες προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους μαζί με πέντε οχήματα.

Τα οχήματα παραμένουν στα πύρινα μέτωπα, οι πυροσβέστες όμως πηγαινοέρχονται σε 24ωρη βάση Ιωάννινα – Έβρο!!!

Τα δέκα άτομα που κρίθηκε ότι πρέπει να συνδράμουν, φεύγουν με όχημα το απόγευμα από τα Ιωάννινα, φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη, από κει πηγαίνουν στα σημεία που πρέπει να επιχειρήσουν και με την συμπλήρωση του 24ωρου επιστρέφουν στα Γιάννινα από όπου ήδη έχουν φύγει άλλοι δέκα για να τους αντικαταστήσουν.

Το πιο απλό πράγμα του κόσμου θα ήταν η δύναμη των δέκα ατόμων ή των δεκαπέντε αν απαιτείται να διαμείνει στην περιοχή ώστε να εξοικονομηθούν ανθρώπινοι πόροι και να αποφευχθεί το άσκοπο πήγαινε- έλα.. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου το ταξίδι είναι πολύωρο.

Ότι δηλαδή συμβαίνει και με τις δυνάμεις που έχουν έρθει από άλλες χώρες για να συνδράμουν. Πυροσβέστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης επιχειρούν στο μέτωπο του Έβρου και διαμένουν εκεί  καθώς υπήρξε μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος για την φιλοξενία τους.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Την καθημερινή μετακίνηση των πυροσβεστών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου. Την ανοιχτή της επιστολή την απευθύνει επίσης στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ζητώντας να λάβει τέλος ο παραλογισμός.

«Εδώ και 10 ημέρες από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο έχουμε αλλαγές του προσωπικού, διανύοντας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ αποστάσεις άνω των 1200 Χλμ συνολικά οδηγώντας μάλιστα τις πρώτες ημέρες τις πυρκαγιάς το όχημα αλλαγής οι ίδιοι οδηγοί που θα αναλάμβαναν τα πληρώματα, απαιτώντας δε οι συνάδελφοι να αποδώσουν και έργο μετά από τόση  καταπόνηση. Αλήθεια οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πως είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης;  Ας δεχθούμε το γεγονός της αναστάτωσης των πρώτων ημερών ως ελαφρυντικό… ύστερα όμως από τόσες ημέρες πραγματικής εξόντωσης του προσωπικού δεν χωράει καμία δικαιολογία.  Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι….» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Πυροσβεστών ζητά από όλους τους αρμόδιους να προστατεύσουν το προσωπικό πριν έρθει κάποιο δυστύχημα.

Πηγή: epiruspost.gr