Πυροσβεστική με ελλείψεις στον Βόρειο Έβρο

Πυροσβεστικά οχήματα 30 ετίας, κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κατέγραψε η  διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε   κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Β. Έβρου στις  πυροσβεστικές υπηρεσίες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος της Τ.Ε. Κώστας Ζαλουφλής επισήμανε ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες είναι ακατάλληλα διότι είναι σχεδιασμένα για κατοικίες και όχι για υπηρεσίες τέτοιων απαιτήσεων. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα υπόστεγα που φυλάσσουν τον στόλο της όπως αυτό του  Διδυμοτείχου είναι κατασκευασμένα από   αμίαντο, ενός στόλου που έχει περάσει τα 30 χρόνια ζωής και που συνεχώς δημιουργεί  προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως ανέφερε, η αναγκαστική αποστολή ενός τέτοιου οχήματος από την Ορεστιάδα στην πρόσφατη πυρκαγιά της Αττικής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες, θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης δεν αναπληρώνονται, όπως οι τρεις στο πυροφυλάκιο Τριγώνου ενώ από τις 35 οργανικές θέσεις του Διδυμοτείχου ενεργές είναι μόνο οι 28 σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης  που καλύπτει η υπηρεσία.

Επιπροσθέτως η κατάργηση του αμετάθετου λόγω εντοπιότητας παίρνει στελέχη από την περιοχή για να εξυπηρετήσει ανάγκες άλλων περιοχών.

Έχει προγραμματισθεί σχετική έκθεση των προβλημάτων όπως ανέφερε τα οποία θα υποβληθούν στη Βουλή  με σκοπό την επίλυση τους.