Ραχιώτης: «Οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη θα ισοδυναμεί με πόλεμο κατά της Ρωσίας» 

Σε τρεις άξονες θα έπρεπε να κινηθεί η Ελλάδα εν μέσω της αύξησης της έντασης γύρω από την Ουκρανία. Αυτό υποστηρίζει ο νομικός και μελετητής της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα Γιάννης Ραχιώτης μιλώντας στο Sputnik.

Αυτοί οι άξονες θα έπρεπε να είναι:

1.Άμεσο κλείσιμο των βάσεων. «Είναι μεγάλη η πιθανότητα προβοκάτσιας, είτε οι Αμερικανοί να απογειώσουν αεροπλάνα από τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις προς τη Μαύρη θάλασσα. Είναι πολύ πιθανό να προσφέρουν από την Ελλάδα πληροφοριακή υποστήριξη σε τμήματα του ουκρανικού στρατού» υπογραμμίζει. «Ωστόσο δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους Αμερικανούς. Να αντιδράσει ο λαός και να απαιτήσει το κλείσιμο των βάσεων» προσθέτει.

2.Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας. «Αυτό το είχε κάνει ακόμη και η Χούντα των Συνταγματαρχών στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973. Τεχνικά η χώρα δεν θα γινόταν ορμητήριο για κανέναν».

3.Άρνηση συμμετοχής στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία. «Οποιαδήποτε επιθετική κίνηση των Αμερικανών από την Αλεξανδρούπολη και από άλλες στρατιωτικές βάσεις θα ισοδυναμεί με πόλεμο κατά της Ρωσίας και θα χρεωθεί στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η χώρα μας δεν πρέπει να συμμετάσχει».