Ραντεβού με Βορίδη έκλεισαν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου

Μετά από επιστολές επί επιστολών και «ενοχλήσεις» τελικώς, οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατάφεραν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη. Εκτός απροόπτου, η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα, στο γραφείο του Υπουργού, το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, μετέφερε την αγωνιστική διάθεση και αποφασιστική στάση των Κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ στο θέμα των Συμφωνητικών Γάλακτος με τις εταιρείες και της τιμής που θα πρέπει να αναγράφεται, καθώς και την ημέρα της πληρωμής.

Επιπλέον, θα θέσουν τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, που αποτελεί πληγή και κίνδυνος για την ΠΟΠ Φέτα της Ελλάδας.

Επίσης ο κ. Δημόπουλος δήλωσε πως στον Υπουργό θα τεθεί και το θέμα της Διεπαγγελματικής την οποία δεν έχει ακόμα υπογράψει και πως θα πρέπει να τηρηθεί η ισορροπία μεταξύ των Παραγωγών και των Μεταποιητών, καθώς οι τελευταίοι επιθυμούν να έχουν την πλειοψηφία, αδικώντας τον έταιρο πυλώνα που είναι οι παραγωγοί.

Εξ άλλου σκέψεις ενός ενιαίου οργάνου στην Ελληνική Κτηνοτροφία, παρακάμπτοντας τις όποιες κομματικές ή διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες-σ.σ. Αγελαδοτρόφοι, Αιγοπροβατοτρόφοι κ.α.- έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μυαλό των Κτηνοτρόφων, κατά ένα υγιή τρόπο, καθώς εμπεδώνουν πως ο κατακερματισμός, προφανώς και δεν τους ωφελεί.

«Ζητούμε από τον Υπουργό να βάλει τον οδηγό σύμφωνα με τον οποία θα ιδρύσουμε σε υγιή βάση, ένα όργανο που θα μας εκπροσωπεί ΌΛΟΥΣ. Ένα μεγάλο βήμα που θα ακολουθήσει αυτή την ίδρυση αυτού του ενιαίου οργάνου, μπορούμε να μιλάμε και για ίδρυση Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Επιμελητηρίου. Ένας φορέας που λείπει από τον πρωτογενή τομέα και που θα μπορούσε να λειτουργήσει πολλαπλώς με προγράμματα κατάρτισης και αναπτυξιακά που θα μπορούσε να αξιοποιήσει», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δημόπουλος.