Ρεπορτάζ στα χρόνια της ΝΔ: Ικανοποιημένοι (με το στανιό) οι πολίτες που έρχεται ο Μητσοτάκης στον Έβρο

Άλλο ένα ρεπορτάζ που εμφανίζει τους Εβρίτες ενθουσιασμένους από τον έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθήσαμε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις, ο ενθουσιασμός σαν να βγήκε με το… τσιγκέλι, μετά από τις εύστοχες (ας το παραδεχθούμε) ερωτήσεις της δημοσιογράφου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι πολίτες βλέπουν θετικά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, επειδή θα δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (στις προηγούμενες επισκέψεις είχε κλειστά τα μάτια, άραγε;)

Πάρτε για παράδειγμα έναν ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος είπε ότι ο Πρωθυπουργός κάνει τη δουλειά του κι έρχεται για ψήφους. Εκεί, η δημοσιογράφος έθεσε το καίριο ερώτημα: «Θεωρείτε ότι έρχεται για ψήφους ή γιατί γίνονται μεγάλα έργα στον τόπο μας;»

Τσίμπησε και ο άνθρωπος, μακάρι λέει να γίνονται μεγάλα έργα, είναι κάτι καλό…

Ακολούθησαν ακόμη 2-3 πολίτες που εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ενώ ένας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι θα πρέπει οι πολιτικοί να έρχονται συχνά κι όχι μόνο στις εκλογές.

«Δεν είναι καλό που έρχεται;» ρωτάει και πάλι η ρεπόρτερ, την κατάλληλη στιγμή. «Καλό είναι, αλλά ο κόσμος αυτά τα βλέπει… Δεν μπορείς να ανεβάζεις τον ΕΦΚΑ και να κάνεις εκλογές… Μακάρι ο θεός να μας βοηθήσει» (μακάρι, δεν θα πει τίποτα).

Στη συνέχεια, κάποιος άλλος απάντησε ότι είναι καλό που έρχεται ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά να δει και τα προβλήματα του Έβρου, να μην έρθει μόνο για βόλτα… (όλο δουλειά, δουλειά!).

Η καλύτερη ατάκα μας περίμενε στο φινάλε του ρεπορτάζ, με την αξιαγάπητη κυρία που με νόημα και πλατύ χαμόγελο είπε στην κάμερα: «Με το καλό να έρθει και … με το καλό να φύγει!»

Επαυξάνουμε!