Ρωγμές που προβληματίζουν στην οδό Παπαναστασίου

Προβληματισμό προκάλεσαν σε αναγνώστη μας οι εγκάρσιες ρωγμές που παρουσιάζει, σε αρκετά σημεία της, η οδός Παπαναστασίου (πρώην ρέμα Βανικιώτη), από τη μία μέχρι την άλλη άκρη του δρόμου.

Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, δεν είναι ειδικός, ωστόσο, με δεδομένο το ιστορικό της οδού, υπάρχει μία ανησυχία, για την οποία, οι ειδικοί επιστήμονες θα κρίνουν αν είναι εύλογη και δικαιολογημένη ή όχι.

Υπενθυμίζουμε πως η οδός Παπαναστασίου, προέκυψε μετά την ειδική επικάλυψη με μπετόν του πρώην ρέματος Βανικιώτη που διέτρεχε όλο το μήκος της, από τη Λεωφόρο Μάκρης μέχρι περίπου το παλιό νοσοκομείο.

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία αυτής της οδού, έγινε επί δημαρχίας Σουλακάκη. Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το έργο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε όταν ήταν Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Γιώργος Αλεξανδρής. Όταν αποφασίστηκε να λειτουργήσει εκεί η λαϊκή αγορά, επειδή υπήρξαν αρκετές ενστάσεις για την «αντοχή» του δρόμου, έγιναν επιπλέον μελέτες στατικότητας, από τις οποίες είχε προκύψει πως, τουλάχιστον τότε, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ευχόμαστε οι ρωγμές να είναι επιφανειακές και σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε να κινητοποιήσουν τους ειδικούς και το πόρισμά τους να είναι και πάλι καθησυχαστικό…