Ρύζι με φιλέτο κοτόπουλο

Αυτή η συνταγή είναι άκρως διαιτητική. Είναι απλό, για όσους προσέχουν την διατροφή τους και πολύ εύκολο!!!

Συστατικά:

500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
150γρ. ρύζι κίτρινο (parboiled)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. γεμάτο κουρκουμά
1 κ.γλ. γεμάτο πάπρικα καπνιστή
λίγο αλάτι
¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι

Τί κάνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με το λάδι και τα  μπαχαρικά για 2 ώρες.
Μετά το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά με την μαρινάδα και λίγο νερό για μισή ώρα.
Προσθέτουμε  το ρύζι και 2 φορές νερό ίσο με το βάρος του. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι αν θέλουμε.
Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι 20 λεπτά.

Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας