Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αλεξανδρούπολη πραγματικά έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο με τεράστια ευθύνη πια της δημοτικής αρχής που θα πρέπει να σταματήσει να “σφυρίζει” αδιάφορα γαι ένα πρόβλημα που μπορεί να λάβει τρομερές και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία των πολιτών της Αλεξανδρούπολης διαστάσεις.Εδώ και μια εβδομάδα το evrosonline.gr δημοσιεύει συνεχώς τις καταγγελίες αναγνωστών σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πόλη της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει δυστυχώς την εγκατάλειψη των γειτονιών μέσα στον αστικό ιστό καθώς οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια σε πολλές γειτονιές έχουν “παραδοθεί” στα χόρτα και στα σκουπίδια που ξεχειλίζουν απο τους κάδους, ενώ η έννοια της προσβασιμότητας στην πόλη έχει καταντήσει ανέκδοτο καθώς όχι μόνο τα καροτσάκια των μικρών παιδιών δεν μπορούν να περάσουν λόγω των κατεστραμμένων πεζοδρομίων αλλά ούτε οι διάδρομοι των τυφλών δεν είναι ελεύθεροι , καθώς έχουν γεμίσει αγριόχορτα και όλα αυτά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός πως η δημοτική αρχή Ζαμπούκη πριν καν προλάβει να συμπληρώσει έναν χρόνο διοίκησης στον δήμο κατάφερε να αγνοήσει τις δύο βασικότερες προεκλογικές της υποσχέσεις για καθαρή και προσβάσιμη πόλη, δεν θέλω να ξέρω πως θα αισθανθεί ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α.μεα Ιωάννης Βαρδακαστάνης όταν ακούσει πως μάταια προεκλογικά συμμετείχε στις ημερίδες του κυρίου Ζαμπούκη για προσβασιμότητα στις πόλεις αφου η δημοτική αρχή του ιδίου ούτε καν μπορεί να ξεριζώσει τα αγριόχορτα απο τον διάδρομο των τυφλών.

Θυμηθείτε το σχετικό άρθρο εδώ

https://evrosonline.gr/gemato-skoypidia-kai-chortariasmena-p/

Και ενώ νομίζαμε στην συντακτική ομάδα του evrosonline.gr πως παρά την απαξίωση που έχουν υποστεί οι γειτονιές , το οικοπάρκο Αλτιναμάζη , παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά απο τα φίδια και τα τρωκτικά που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μαζευτούν στις εστίες μόλυνσης που περιγράφουμε τόσο καιρό , μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα στις γειτονιές και στις αυλές των σχολείων , τα συγκεκριμένα γεονότα θα ήταν τα τελευταία και η δημοτική αρχή να έβγαινε απο την απάθεια της , μια καταγγελία αναγνώστη που ήρθε μόλις χθές “ξεχείλισε” το ποτήρι καθώς πια πρόκειται για άμεσο κίνδυνο της δημόσιας υγείας και η ευθύνη του δήμου είναι τεράστια.

Διαβάστε ακόμη  Εριστικός Μηταράκης, άφαντος Μέτιος στη σύσκεψη για το ΚΥΤ Φυλακίου

Πρόκειται λοιπόν για την ύπαρξη δεκάδων παράνομων χωματερών δίπλα και κάποιες φορές μέσα στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας της Τραινούπολις. Πραγματικά οι εικόνες που έφθασαν στο email του evrosonline.gr είναι ντροπιαστικές για οποιονδήποτε σύγχρονο κράτος του 21αιώνα , καθώς τέτοιες εικόνες μόνο σε τριτοκοσμικές πρωτεύουσες μεγάλων χωρών μπορεί να συναντήσει κάποιος.

Οι μεγάλες αυτές χωματερές βρίσκονται σε οικισμούς πέριξ της Αλεξανδρούπολης με χαρακτηριστικότερη την “χωματερή” της Άνθειας που βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο και απέναντι απο το γήπεδο που καθημερινά γυμνάζονται μικρά παιδιά!!!!!!!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με την δημοτική αρχή να εστιάζει σε επικοινωνιακού τύπου εκδηλώσεις και να χάνει την ουσία , με την κατάσταση πια δυστυχώς να είναι ανηπόφορη και τις εστίες μόλυνσης που παραμένουν ακόμη και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχουν αντιμετωπιστεί απο την αντιδημαρχία καθαριότητας.

όπως θα δέιτε και στις φωτογραφίες που ακολούθουν τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής απο τη χωματερή!!!!!!!!

Όλα αυτα έρχονται την στιγμή που σύμφωνα με καταγγελίες στα social media ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας φαίνεται να έχει χάσει την ψυχραιμία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία δημότη στο FB που ζητούσε να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην γειοτονιά του και πάντα σύμφωνα με τον ίδιο ο κύριος Δαστερίδης τον κατηγόρησε πως απειλεί την δημοτική αρχή.

Όταν οι πολίτες ζητούν τα ελάχιστα,μια καθαρή και προσβάσιμη πόλη δηλάδη , το λιγότερο που πρέπει οι τοπική άρχοντες να κάνουν είναι να ζητήσουν μια τεράστια συγγνώμη και να λύσουν άμεσα το πρόβλημα πριν να είναι αργά γιατί έχουμε φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το αργά!!!!!!!!!!