Με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο σχολιάστηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Νίκου Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM, για τους νέους που «βολεύτηκαν με τα επιδόματα» και δεν πηγαίνουν να δουλέψουν στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στις επιχειρήσεις εστίασης, πανελλαδικά και τοπικά και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, φτάνουν στο 20 με 25%, ιδιαίτερα μάλιστα σε ειδικότητες όπως μάγειρες και βοηθητικό προσωπικό σε κουζίνες εστιατορίων, αλλά και στον τομέα του service.

Ο ίδιος αποδίδει τις ελλείψεις αυτές στο γεγονός ότι πολλοί φοιτητές, που απασχολούνταν στην εστίαση, έχουν φύγει από την πόλη μας, αλλά και στο ότι, όπως είπε, «δυστυχώς, βλέπουμε νέους ανθρώπους να έχουν βολευτεί με αναστολές και επιδόματα ανεργίας και να μην έρχονται για δουλειά… Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έλλειψη προσωπικού 20-25% στην εστίαση και να βλέπουμε παιδιά που δεν θέλουν να έρθουν για δουλειά».

Μάλιστα, σημείωσε πως αρκετοί επαγγελματίες έχουν φτάσει στο σημείο να αναζητούν προσωπικό από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω αγγελιών.

Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του συνονόματου Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, πρόσφατα, σε δηλώσεις του αναφορικά με τη δυσκολία των επιχειρήσεων εστίασης να βρουν προσωπικό, είπε : «Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος “παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι ‘μαύρα’ και είμαι καλά“».

Διαβάστε ακόμη  Σοκ για το Διδυμότειχο / Στην Αλεξανδρούπολη η λειτουργία της Σχολής Ψυχολογίας (;)

Καμία διάθεση αυτοκριτικής, ούτε από τον Υπουργό Γεωργιάδη, για τους μισθούς πείνας και τη μαύρη εργασία, που μαστίζει, εν πολλοίς το χώρο της εστίασης, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να υποβαθμίζονται διαρκώς, ούτε από τον Πρόεδρο Γεωργιάδη για τα ίδια ακριβώς φαινόμενα που όπως σε όλη τη χώρα, εντοπίζονται και στην περιοχή μας. Ο εργαζόμενος παρουσιάζεται ως τεμπέλης, που προτιμά να ζει με τα … ιλιγγιώδη επιδόματα των 500 ευρώ, και όχι να δουλεύει, 8ωρα και 10ωρα, για τα ίδια ή λιγότερα χρήματα κάθε μήνα.

Παραθέτουμε δύο σχόλια ενδεικτικά των αντιδράσεων στις δηλώσεις του Νίκου Γεωργιάδη, όπως δημοσιεύτηκαν από χρήστες στο facebook του ραδιοφωνικού σταθμού:

«Δεν έρχονται να δουλέψουν εε; Μπορείτε παρακαλώ να ρωτήσετε πόσοι συνάδελφοι σας κολλάνε ένσημα(και πόσα) στους εργαζόμενους; Ή πόσοι πληρώνουν για τις πραγματικές ώρες εργασίας; Ή πόσοι δίνουν την δικαιούμενη άδεια; Ή πόσοι τηρούν την στοιχειώδη ευγένεια απέναντί τους; Όταν τα ρωτήσετε τότε θα καταλάβετε ότι δεν θέλετε ανθρώπους και μάλιστα νέους για εργαζόμενους αλλά κάτι άλλο! Αυτοί επαναπαύτηκαν ή εσείς κουράσατε;»

«Μην υιοθετείτε τις δηλώσεις του Άδωνη! Είναι κρίμα για την πλειοψηφία των παιδιών που κάνουν τα πάντα για το μεροκάματο,υφιστάμενα κ εκμετάλλευση εργασίας! Άστοχες δηλώσεις..»