Με το πρώτο φως της ημέρας (06:30) άρχισαν οι ρίψεις του ελικοπτέρου ΉΡΑ, εν αναμονή των δύο αεροπλάνων, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση!!

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος μέσω ανάρτησης του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσβεση της φωτιάς τονίζοντας ότι μέχρι το μεσημέρι η φωτιά θα έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο, επαινώντας ταυτόχρονα τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που όλο το βράδυ, μείνανε άγρυπνοι φρουροί στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

Όπως γνωστοπόιησε ο κ. Γαλατούμος «Μείνανε ακόμα περίπου πενήντα άτομα πυροσβέστες μαζί με εθελοντές, στο σημείο της πυρκαγιάς κατά την διάρκεια της νύχτας εργαζόταν ανοίγοντας ζώνες και ελέγχοντας τις μικρές εστίες και κορμούς που καιγόταν για τυχόν αναζωπυρώσεις!!Μέχρι το μεσημέρι θα είναι σε πλήρη έλεγχο και θα μιλάμε για ολοκλήρωση της κατάσβεσης!! Μόλις έγιναν και οι πρώτες ρηψεις των αεροπλάνων! Μπράβο ακόμα μια φορά σε όλους!!Αυτά προς ενημέρωση σας !!Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας!!!»

«Εικόνες και βίντεο από την γιγάντια προσπάθεια των πυροσβεστών μας και των εθελοντών!» όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο κ. Γαλατούμος!

Χθες ο δήμαρχος του νησιού εξέφραζε και πάλι μέσω ανάρτησης του την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς δηλώνοντας ότι: «Είμαι σε θέση να πω ότι η φωτιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο!!Αυτο οφείλεται στην έγκυρη και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε κυρίως με το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και τον προϊστάμενο τους τον κύριο Τ Γαλαζούλα ,που με απόλυτη ακρίβεια κατεύθυνε όλη την επιχείρηση.Επίσης στον Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος ,τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πετροβιτς ,τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικης κύριο Κούκουρα ,Τον περιφερειάρχη κύριο Μετιο, τον Διοικητή Πυροσβεστικης του νομού κύριο Κούτρα , το Δασαρχειο Αλεξανδρουπολης ,το Δασονομείο Σαμοθρακης,το Α Τ Σαμοθράκης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας,τον Συνταγματαρχη που από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα είναι δίπλα μας με εθελοντές στελέχη και διοικητές μονάδων. Τέλος αφήνω το κομμάτι των πυροσβεστών μας του τοπικού κλιμακίου που δίνουν την ψυχή τους όλη την ημέρα,αλλά και όλη την νύχτα,την συγκινητική και πολυάριθμη συμμετοχή των εθελοντών και τους ευχαριστω πολύ !Την μεγάλη προσφορά και αποτελεσματικότητα των πληρωμάτων τριών ελικοπτέρων και δυο αεροπλάνων,και τους ευγνωμωνω προσωπικά,το προσωπικό του Δήμου που βοήθησε με τους Αντιδημάρχους.!!Θεωρω ότι το αποτέλεσμα είναι προϊόν της απόλυτης συνεργασίας και τους ευχαριστω όλους ακόμη μια φορά!! Επίσης την ZANDE FERRIES για την δωρεά μεταφορά των πυροσβεστών και των οχημάτων τους!!!»

Διαβάστε ακόμη  Ρευστότητα και στήριξη ζητά ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης