Σαμοθράκη: Ανησυχία φέρνουν φήμες για υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο νησί της Σαμοθράκης πληροφορία που αναφέρει πως από το επόμενο καλοκαίρι τη συγκοινωνία του νησιού θα αναλάβει η προηγούμενη εταιρεία του Φώτη Μανούση, δρομολογώντας ένα πολύ μικρότερο πλοίο από αυτό που εκτελεί σήμερα τα δρομολόγια. 
Οι μνήμες από το καλοκαίρι του 2019, όταν κατά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, το νησί του Έβρου είχε μείνει για μέρες χωρίς συγκοινωνία, είναι ακόμη νωπές και κανείς δεν θέλει η Σαμοθράκη να επιστρέψει στο παρελθόν και σε μία προβληματική και υποβαθμισμένη συγκοινωνία. Είναι άλλωστε γεγονός ότι για την εταιρεία που εκτελεί τα τελευταία περίπου 2 χρόνια τα δρομολόγια, τη Ζante Ferries, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάτι αρνητικό να της προσάψει. 
Για το θέμα του ακτοπλοϊκού μέλλοντος της Σαμοθράκης, η παράταξη του Αθανάσιου Βίτσα ζητά από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο  να υπάρξει άμεσα ανοιχτή συνεδρίαση του οργάνου, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Η ανακοίνωση Βίτσα έχει ως εξής:
«ΑΜΕΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Με επιστολή μας στον Δήμαρχο και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας ζητούμε άμεση συζήτηση σε ανοιχτή Συνεδρίαση (Όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη επιστρέψει στις δια ζώσης Συνεδριάσεις, εκτός τον δικό μας Δήμο) ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε φορείς και κατοίκους, με αποκλειστικό θέμα την θαλάσσια συγκοινωνία της Σαμοθράκης στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε ακόμη  Αλέξης Τσίπρας: «Καημός του Μητσοτάκη δεν είναι ν' αποκλείσει τους ναζί - Θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών»

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η πληροφορία πρόσφατου δημοσιεύματος ότι επίκειται από το επόμενο καλοκαίρι να εκτελεί συγκοινωνία την θερινή περίοδο πλοίο των 75 περίπου μέτρων. Θεωρούμε υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση που θίγει τα συμφέροντα των κατοίκων να εκτελεί το ζωτικό δρομολόγιο προς και από Αλεξανδρούπολη ένα πλοίο μικρότερο των 110 περίπου μέτρων.

Η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών είναι τόσο θετική από την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού μας που μας οδηγεί συχνά να κάνουμε λόγο για “Ακτοπλοϊκή Άνοιξη”. Το γεγονός είναι σοβαρό και ασφαλώς ανεξάρτητο από την επωνυμία της εταιρείας που εκτελεί ή θα εκτελεί το δρομολόγιο. Πιστεύουμε ότι με μια ομόφωνη απόφαση οφείλουμε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η συνεδρίαση πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο Τρίτη 24 ή Τετάρτη 25 Μαϊου ώστε να προλάβουμε ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις».