Σαμοθράκη / Αποδέσμευση (εκδίωξη) Υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

Σε μια καταγγελία για την αποδέσμευση, εκδίωξη όπως τη χαρακτηρίζει εντός παρενθέσεως μιας υπάλληλου της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Σαμοθράκης, πέρασε η παράταξη Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου χαρακτηριστικά, η μισθοδοσία της υπαλλήλου δεν επιβάρυνε τον δήμο Σαμοθράκης αλλά  την Περιφέρεια και η ειδικότητα της υπαλλήλου πρόσφερε τα μέγιστα στην υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Τέλος  αναφέρουν στο ΔΤ  ότι η “εκδίωξη”  γίνεται ως “τιμωρία”  για τις πολιτικές  απόψεις και προτιμήσεις της κυρίας Π.Φωτάκη. 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου : 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ( ΕΚΔΙΩΞΗ ) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Πριν τρια (3) χρόνια εξασφαλίσαμε με σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ μέσω διαβαθμικής προγραμματικής σύμβασης την υπάλληλο κυρία Π. Φωτάκη (ειδικότητα Περιβαλλοντολόγος) για την υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία (Τ.Υ) του Δήμου Σαμοθράκης. Η μισθοδοσία της υπαλλήλου δεν επιβάρυνε τον δήμο μας αλλά  την Περιφέρεια.

Η κα Φωτάκη συνεισέφερε πολλά στο Δήμο ( διαχείριση απορριμμάτων, αδειοδότηση – λειτουργία Δημοτικού Σφαγείου κ.α) καθώς πέραν των τυπικών καθηκόντων της σε συνεργασία με τον τότε Αντιδήμαρχο κο Πρόξενο, καθιέρωσαν την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, για πρώτη φορά στο νησί μας που αποτελεί βασική υποχρέωση των δήμων..

Σε όλες τις υποχρεώσεις της δούλεψε με συνέπεια, ευσυνειδησία πέραν των υπηρεσιακών υποχρεώσεων της και πολλά μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος της Τ. Υ δεν υπέβάλλαν εκ νεου αίτημα ανανέωσης της συμβασης προς την Περιφέρεια εκδιώκοντας ουσιαστικά την υπάλληλο  ως “τιμωρία”  για τις πολιτικές  απόψεις και προτιμήσεις της, στερώντας τον Δήμο από πολύτιμες και ανέξοδες υπηρεσίες μιας ειδικότητας που δεν διέθετε ποτέ άλλοτε.

Σύντομα, οι επιπτώσεις της “απομάκρυνσης” θα είναι δυσμενείς για τους δημότες.

Η σημερινή πορεία του Δήμου είναι θλιβερή, καθώς η αξιολόγηση των συνεργατών βασίζεται στα likes  αναρτήσεων των πολιτικών αντιπάλων !

Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές ως απαράδεκτες γιατί θυμίζουν άλλες, περασμένες και μαύρες εποχές.